USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Ramazan istismarcıları' iş başında!

Erzurum'a diğer kentlerden gelerek Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler, insanların iyi niyetini su istimal ediyor.

'Ramazan istismarcıları' iş başında!
21-06-2016 15:52
Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Erzurum'da vatandaşların iyi niyetini su istimal eden dilenciler, il dışına çıkarılmasına rağmen, günün erken saatlerinden itibaren Cumhuriyet Caddesi ve Cami önlerinde vatandaşı aldatmak için değişik kıyafetlere bürünüyorlar. Dilencilerin, manevi atmosferi yüksek olan Ramazan ayında insanların duygularını sömürerek, 'Benim babam şehit' diyen 'sarıklı' genç, vatandaşlardan para toplamaya çalışırken, vatandaşların tepkisi ile karşılaşan dilenci, zabıtaya yakalanma korkusu ile sarığı çıkarıp koşar adımlarla uzaklaştı.

VATANDAŞ 'KİMLİĞİNİ GÖSTER' SORUNCA KAÇTI 

 Dilencilerin en fazla görüldüğü yerlerin başında Cumhuriyet Caddesi, cami önlerinde vatandaşlardan para toplamaya çalışan 'istismarcı' 'sarıklı' dilenci önceki gün Cumhuriyet Caddesi üzerinde vatandaşların tepkisi ile karşılaşan dilenci, zabıtaya yakalanma korkusu ile sarığı çıkarıp koşar adımlarla uzaklaştı.

'İSTİSMARCILAR' İL DIŞINA GÖNDERİLİYOR 

 Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri ise, Polis ve zabıtalara yakalanmak istemeyen dilencilerin, gün içinde sürekli yer değiştirdiğini dilencilerden bazıları da para almak için sağlık sorunlarını ve fiziki engellerini kullandığını belirtirken, yapılan denetimlerde yakalanan istismarcıların otobüslere bindirilerek il dışına gönderildiği belirtildi. Yetkililer şüphelendikleri istismarcıların 155 polis veya 153 numaralı zabıta hattına ihbarda bulunulmasını uyardılar.  

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ