HABERE GEÇMEDEN...
Türkiye 150 milyon nüfusu kaldırabilecek bir kapasiteye sahip olmasına rağmen, öteden beri "aile planlaması" türünden girişimlerde bulunan ve bu uğurda vakıflar kuran, ancak kendi "elit çevre"sine de "çocuk yapın" tavsiyesi veren bir z
HABERE GEÇMEDEN...
Türkiye 150 milyon nüfusu kaldırabilecek bir kapasiteye sahip olmasına rağmen, öteden beri "aile planlaması" türünden girişimlerde bulunan ve bu uğurda vakıflar kuran, ancak kendi "elit çevre"sine de "çocuk yapın" tavsiyesi veren bir zihniyet var ortada.
Bu zihniyet sahipleri, devlet destekleri, açılan krediler, dışarıdan getirilen ithal mallar ve patentli ürünlerle, "zavallı halk"a bir şeyler sunarken, çift başlı bir ejderha misali, hem alttan hem üstten aldığı koca koca ısırıklarla iyice semirip büyüdü ve ne devletin ekonomik zorluğa düşmesini ne de halkın fukaralaşmasını umursadılar.
Alttakilerin üstüne basarak, üsttekileri çekiştirip kendine koca koca parçalar kopartarak oluşturdukları pervasız zenginliklerini, "ülkenin zenginliği" gibi gördüklerinden ötürü de zaman geçtikçe daha da bir çılgınlaştılar.
"Biz" dediklerinde "bütün bir ülke"yi kastettikleri sanıldı ancak kastettikleri sadece kendileriydi.
Bu genel durumun ardından "Nüfus ayak bağı oluyor" başlığı altındaki haber şu:
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, 'Nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke' dedi.
Koç Üniversitesi 2014-2015 mezunlarını verdi. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Törenin ardından bir konuşma yapan Rahmi Koç, Türkiye’yi Amerika’yla mukayesede etmenin yanlış olduğunu belirterek, “Yapılan en büyük hata Türkiye’yi Amerika’yla mukayese etmek. Türkiye’yi İtalya’yla mukayesede edeceksiniz. Bize yakın ülkelerle birbirimizi mukayese etmemiz lazım. Türkiye’de birikim yok. Enflasyon muhasebesi tutmadığımız için erozyona uğradı milli gelir. Ağır vergiler var. İş adamları ve memlekette kafi derecede birikim yok. Bu olmayınca dışarıdan yabancı sermaye getirmek gerek. Bunun da kendi içinde şartları var. Bugün dünyadaki mali varlığın çoğu gelişmiş ülkelerin kendi aralarında yaptığı yatırımlardır. Yüzde 80’i oraya gidiyor. Bizim gibi ülkelere yüzde 20’si kalıyor. Oraya da Çin ve Hindistan talip oldu. Bize direkt yatırım olarak pek bir şey kalmıyor” dedi.
Türkiye artan nüfusunu ayak bağı olarak değerlendiren Rahmi koç, “İyi bir teşvik ve tepside bir şey sunmamız gerek yabancılar Türkiye’ye gelsin diye. Türkiye’nin bir diğer sorunu da ihracat meselesi. Diğer sorunumuz da nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke. Kimse Amerika’yı kolay kolay yakalayamaz, çok ileri onlar. İyi eğitilmiş insan gücü bu işin en büyük varlığı ve sermayesidir” diye konuştu.
dikGAZETE.