USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

QNB Finansbank Genel Müdürü Güzeloğlu: “2020'de büyüme yüzde 4-5 olabilir“

"2020 yılı GSYH büyümesini yüzde 4-5 aralığında, enflasyon oranının ise yüzde 8-10 aralığında tek haneli rakamlara ineceğini tahmin ediyoruz"

QNB Finansbank Genel Müdürü Güzeloğlu: “2020'de büyüme yüzde 4-5 olabilir“
26-12-2019 14:03
Google News

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2020 yılında milli gelir büyümesinin yüzde 4-5, enflasyon oranının ise yüzde 8-10 aralığında tek haneli rakamlara ineceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Temel Güzeloğlu, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine, bankacılık sektörü, Türkiye ekonomisi ve QNB Finansbank'ın performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zorlu geçen 2018 yılı ve 2019 başındaki düşük büyüme beklentilerine rağmen, bankacılık sektörünün toplam varlıklarının bir önceki seneye göre artış gösterdiğini belirten Güzeloğlu, "Sektörde karlılık azalmasına bağlı olarak, özkaynak karlılık oranları olumsuz bir şekilde etkilense de bankaların bilanço yönetimindeki istikrarlı duruşlarıyla sektörün sermaye yeterlik rasyosu önceki seneye göre artış gösterdi." dedi.

Güzeloğlu, 2019'un ilk yarısında genel olarak kredi talebinin düşük olduğunu ifade etti. QNB Finansbank olarak bu dönemi rakiplerinden daha fazla büyüyerek ve daha yüksek bir karlılık elde ederek kapattıklarını dile getiren Güzeloğlu, ikinci yarıyılda faiz oranlarındaki düşüşle beraber sağlıklı bir bilanço ve güçlü özkaynak yapısıyla oldukça kuvvetli ve verimli bir dönem geçirdiklerini anlattı.

Uzun vadeli, sürdürülebilir büyüme stratejisi ve ülkenin geleceğine duydukları güvenle reel ekonomiye katkılarını sene boyunca artırarak devam ettirdiklerini söyleyen Güzeloğlu, sürdürülebilir gelir kaynaklarına yönelirken, sektör genelinin üzerinde bir kredi büyümesi sağladıklarını kaydetti.

Güzeloğu, riskleri zamanında ve doğru tanımlayarak, etkin ve sistematik risk yönetimi stratejileri ile karlılıklarını da korumayı başardıklarını belirterek, "Özkaynak karlılığımızda hedeflerimizin üzerinde artış sağlarken, aktif büyüklüğümüzde de hedeflerimize ulaştık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ