USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

PYD/PKK ile Arap aşireti arasında çatışma çıktı

Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü PYD/PKK'nın kontrolündeki Hasek'nin Şeddadi ilçesinde, örgüt mensupları ile aşiretler arasında çatışma çıktığı bildirildi. - Anadolu Ajansı

PYD/PKK ile Arap aşireti arasında çatışma çıktı
03-05-2017 18:22
Google News

HASEKE

Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü PYD/PKK'nın kontrolündeki Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesinde, örgüt mensupları ile aşiretler arasında çatışma çıktığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, PYD/PKK unsurlarının dün Şeddadili bir sivili öldürmesinin ardından olaya tepki gösteren ilçedeki aşiret mensupları, PYD/PKK militanlarıyla çatışmaya girdi.

Kaynaklar, yaklaşık 3 saat süren çatışmada ölü ve yaralılar olduğunu ancak sayının henüz belli olmadığını aktardı.

Aşiretlerin Şeddadi içindeki bazı PYD/PKK karargahlarını kuşattığını belirten kaynaklar, terör örgütünün de ilçenin çevresine yığınak yaptığını, giriş çıkışları kapattığını ifade etti.

Bölgedeki bazı kanaat önderlerinin arabuluculuk çabalarına rağmen Şeddadi'de gerginliğin halen devam ettiği öğrenildi.

Yerel kaynaklar, Şeddadi halkının, DEAŞ mensubu olunduğu suçlamasıyla keyfi tutuklamaları, zorunlu askerlik uygulamaları ve haraç alması nedeniyle PYD/PKK'ya karşı uzun süredir öfkeli olduğunu kaydetti.

Terör örgütü DEAŞ, 25 Şubat 2016'da, şiddetli çatışmalarında ardından Haseke'nin güneyindeki Şeddadi'den çekilerek ilçeyi PYD/PKK'ya bırakmıştı. PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde kontrolündeki bölgelerde, Arap ve Türkmenler zorunlu göç, keyfi tutuklama ve işkence gibi uygulamalara maruz kalırken Kürtler de zorla askere alınıyor.

Muhabir: Mohamad Misto, Ayşe Aktaş


dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ