USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin’in 'yenilmez' Avangard’ı testten geçti

Rusya, hipersonik başlığa sahip "Avangard" kıtalararası hipersonik füzeyi başarılı şekilde test etti.

Putin’in 'yenilmez' Avangard’ı testten geçti
26-12-2018 23:02
Google News

MOSKOVA

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ulusal Savunma Yönetim Merkezine yaptığı ziyarette Avangard'ın test edilmesi için füzenin ateşlenmesi emrini verdiği açıklandı.

Füzenin Orenburg’daki Dombarovskiy bölgesinden Kamçatka bölgesindeki Kura poligonuna fırlatıldığı ibelirtilen açıklamada,  hedefin vurulduğu ve testin başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Putin, Ulusal Savunma Yönetim Merkezinde yaptığı konuşmada, füzenin yaratıcılarına, testi gerçekleştirenlere ve savunma bakanlığı yetkililerine teşekkür ettiğini söyledi.

Avangard sisteminin gelecek yıl hizmete gireceğini ve ayrı bir birlik oluşturulacağını açıklayan Putin, "Yeni Avangard sistemi şimdi ve gelecekteki hava savunma, füze savunma sistemleri için yenilmezdir. Bu büyük bir başarı ve zaferdir." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ilk olarak mart ayında "yenilmez" olarak duyurduğu silahlardan birisi olan Avangard füze sisteminin, düşman ülke savunma sistemlerine yakalanmayacağı ve hava savunma sistemlerini kolaylıkla bertaraf edeceği söyleniyor.

Hipersonik başlığa sahip Avangard kıtalararası füzenin ses hızının 20 katına çıkabildiği ifade ediliyor. Üstün manevra kabiliyetine sahip olduğu açıklanan füzenin 9 kilometre yükseklikten uçabildiği vurgulanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ