USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Putin'i güçlü yapan "Uslu dur" komutlarına meydan okuması!

Dünya çapında yayın yapan ABD merkezli haftalık haber dergisi Time'ın yazarlarından siyaset bilimci Ian Bremmer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i güçlü yapanın "Uslu dur komutlarına meydan okuması" olduğunu yazdı. Derginin 2015'in En Etkili 100 Kişi

Putin'i güçlü yapan
18-04-2015 09:55
Google News
Dünya çapında yayın yapan ABD merkezli haftalık haber dergisi Time'ın yazarlarından siyaset bilimci Ian Bremmer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i güçlü yapanın "Uslu dur komutlarına meydan okuması" olduğunu yazdı.
Derginin 2015'in En Etkili 100 Kişisi listesinde yer alan Putin hakkında "Rusya'nın demir adamı" başlıklı bir yorum yazısı kaleme alan Bremmer şu değerlendirmede bulundu: "Dünyanın en güçlü ülkelerinin liderleri 'Uslu dur, yoksa' diyor. Putin de bunun 'yoksa' bölümünü seçmeye devam ediyor." 'HİÇ KİMSE BÖYLESİNE BİR SİYASİ OTORİTE SAĞLAYAMAMIŞTI' Putin'in bunu, ülkesindeki kontrolünü güçlendirecek bir biçimde yaptığına dikkat çeken Bremmer'e göre Rus lidere önem kazandıran ise "Bu zamana kadar hiç kimsenin, 'uluslararası politika ve dünya ekonomisi için bu kadar önemli olan bir ülkede daha güçlü bir siyasi otorite sağlayamamış olması." 'YER ÇEKİMİNE KARŞI KOYARCASINA BATI'YA GÖĞÜS GERİYOR' Putin'in derginin bu yılki listesinde yer almasının nedenini de "Yer çekimine karşı koyarcasına Batı'ya göğüs gerebilme yeteneği" diye açıklayan Bremmer, yorumunu şöyle noktalıyor: "Putin, kendi insanlarından çoğunun duymak istediği bir meydan okuma dilinde konuşuyor. Bu da onu diğer liderlerin yalnızca kıskanmakla yetinebileceği popülerlik seviyelerine taşıyor."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ