USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Putin ve Aliyev’den karşılıklı 30. Yıl tebrikleşmesi -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, birbirlerini Rusya-Azerbaycan diplomatik ilişkilerinin 30. yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti

Putin ve Aliyev’den karşılıklı 30. Yıl tebrikleşmesi -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-
05-04-2022 04:34
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i iki devlet arasındaki diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti.

Kremlin açıklamasına göre, Putin, ticari, ekonomik, bilimsel, teknik, insani ve diğer alanlarda Rusya ile Azerbaycan arasında yapıcı siyasi diyalogun ve verimli işbirliğinin genişletildiğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı, "Geçen yıl ve ondan önceki yıl imzalanan üçlü anlaşmalara dayanarak, Güney Kafkasya bölgesinde istikrar ve güvenliği güçlendirmek için birlikte çalışıyoruz" dedi.

Putin, 2022 yılına Rusya ile Azerbaycan arasında Müttefik İşbirliği Bildirgesi'nin imzalanmasıyla damgasını vurduğunu da vurguladı. 

Rus lider, ikili ilişkileri niteliksel olarak daha yüksek bir düzeye getirmenin iki ülke halklarının temel çıkarlarına hizmet ettiğini de kaydetti.

ALİYEV DE TEBRİK ETTİ...

Bu arada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de, Rus mevkidaşı Putin'i Azerbaycan-Rusya diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti.

Aliyev, kutlama telgrafında, devletler arasındaki ilişkilerin, karşılıklı saygı ve güven ilkelerine, stratejik ortaklık ve karşılıklı yarara dayalı işbirliği atmosferi içinde, birbirlerinin çıkarlarını da dikkate alarak başarıyla geliştiğini ve güçlendiğini kaydetti.

Aliyev, kutlama mesajında, "Bugün, aktif bir siyasi diyalog, ticaret, ekonomi, ulaşım, enerji, insani ve diğer alanlarda verimli işbirliği ile karakterize edilen devletlerarası bağlarımız büyük memnuniyet yaratıyor. İkili ilişkilerin dinamik gelişiminin açık bir kanıtı, karşılıklı ticaret ve yatırımın istikrarlı büyümesi, sağlam bir yasal çerçeve ve çeşitli alanlarda ortak proje ve girişimlerin etkin bir şekilde uygulanmasıdır. 

Aliyev, diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 30. yıl dönümünün Azerbaycan ile Rusya arasında Müttefik İşbirliği Bildirgesi'nin imzalanmasına denk gelmesinin sevindirici olduğunu vurguladı. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, belgenin, ülkeler arasındaki ilişkilerin otuz yıllık bir süre içinde ulaştığı niteliksel olarak yeni bir düzeyi belirlediğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı ayrıca, en üst düzeyde düzenli temasların ve karşılıklı toplantı ve ziyaretlerin, ilişkilerin gelişme dinamikleri ve devletler arasındaki etkileşimin derinleşmesi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu söyledi.

Aliyev, ortak çabalar yoluyla, Azerbaycan ve Rusya'nın ikili işbirliğinin güncel görevlerini yerine getirmeye ve iki devlet halklarının çıkarları doğrultusunda ikili ilişkileri güçlendirmek için yeni fırsatlar yaratmaya devam edeceğine olan güvenini de dile getirdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ