USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Putin: İslam dünyası ile birlikte küresel tehditlere karşı çabalarımızı koordine ediyoruz

İslam İşbirliği Teşkilatı ile karşılıklı işbirliğine önem verdiklerini belirten Rusya Devlet Başkanı Putin, Başkurdistan’daki Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Forumu katılımcılarına mesaj gönderdi

Putin: İslam dünyası ile birlikte küresel tehditlere karşı çabalarımızı koordine ediyoruz
30-11-2019 06:19
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile karşılıklı işbirliklerine önem verdiklerini belirterek, İİT üyesi ülkeler ile küresel tehditlere karşı çabaları koordine ettiklerini vurguladı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti başkenti Ufa'da yapılan Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Forumu, katılımcılarına mesaj gönderen Putin, söz konusu etkinliğin Rusya Federasyonu ile İİT üye ülkeleri arasındaki güvene dayalı ilişkilerinin güçlendirilmesi için bir araç olarak katkı sağlayacağını belirtti.

Putin, “Rusya ve İİT üye ülkelerinin küresel tehdit ve zorluklara karşı mücadele, bölgesel ihtilafların çözümü ve çeşitli insani sorunların çözümü bağlamından çabalarını koordine etmesi önemlidir” dedi.

Rusya Devlet Başkanı, Moskova'nın birçok alanda İİT ile faal ve başarılı bir şekilde işbirlği yaptığını önemle vurguladı.

Putin, “Bizi birleştiren hususlar şunlar; Adil demokratik bir dünya düzeninin ilkelerine, uluslararası ilişkilerde hukukun üstünlüğünü sağlama ve tüm kıtalarda istikrar ve güvenliği güçlendirme arzusuna bağlı kalmak" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ