USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Putin, Erdoğan'ı Zafer Günü'nün 75. yıl dönümü için resmen davet etti.. İlk kez Çiller katılmıştı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Rusya Zafer Günü'nün 75. yıl dönümü için resmen davet etti.. Törenlere ilk olarak 50. yılında ise Başbakan Çiller katılmıştı

Putin, Erdoğan'ı Zafer Günü'nün 75. yıl dönümü için resmen davet etti.. İlk kez Çiller katılmıştı
08-12-2019 22:24
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya, Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinin 75. yıl dönümünü vesilesiyle gerçekleştirilecek törenlere katılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a resmi davette bulundu.

Konuyla ilgili açıklamayı Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Basın Ataşesi İrina Kasimova yaptı. Kasimova, Büyükelçilik olarak 9 Mayıs 2020'de Büyük Zafer'in 75. yılında Kızıl Meydan'da yapılacak görkemli geçit töreni için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davetiye gönderdiğiklerini kaydetti.

Erdoğan adına düzenlenen davetiyenin prosedüre uygun şekilde iletildiğine dikkat çeken Kasimova, Ankara'dan henüz bir onay almadıklarını da sözlerine ekledi.

DAHA ÖNCE, BAŞBAKAN TANSU ÇİLLER DE KATILMIŞTI...

Bu arada Moskova'daki Zafer Günü kutlamalarına bugüne kadar sadece dönemin Başbakanı Tansu Çiller ilk kez bir Türk lideri olarak katılmıştı.

9 Mayıs 1995'te Başbakan Çiller, 55 dünya lideriyle birlikte Kızıl Meydan'da Zafer Bayramı'nın 50. yıldönümüne katılmıştı.

Törende, dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve dönemin Rusya lideri Boris Yeltsin, Başbakan Çiller’e özel ilgi göstermişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ