USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Psikolog Gökçen As: 'Her çocuk on beş tatili hak ediyor'

Yarıyıl tatilinde, karnelerinde düşük not olan çocukların, karneleri iyi olan çocuklar gibi tatil yapmaları gerektiğini ifade eden Uzman Klinik Psikolog Gökçen As Yurtsever, düşük not almış çocuğu yargılamadan, nedenini anlamaya çalışarak, bu süreci değerlendirmek gerektiği

Psikolog Gökçen As: 'Her çocuk on beş tatili hak ediyor'
24-01-2019 21:02
Google News

Medicine Hospital Uzman Kinik Psikolog Gökçen As Yurtsever, yarıyıl tatilinde düşük not alan çocuklar üzerine açıklama yaptı. Psikolog As Yurtsever, on beş tatilde karneleri düşük olan çocuklarında, karneleri iyi olan çocuklar gibi tatil yapmaları gerektiğini, sadece zayıf olan dersleri için günlük birkaç saat çalışma planları olabileceğini söyledi.

Uzm. Psk. As, düşük not almış çocuğu yargılamadan, nedenini anlamaya çalışarak, bu süreci değerlendirmek gerektiğini belirtti.

On beş tatil sürecine girildiği bu günlerde bazı çocukların güzel notlar aldığını fakat bazı çocukların ise karnelerinde daha düşük notlar olduğunu ifade eden Uzman Psikolog Gökçen As Yurtsever, "Aslında karne bir bütün. Akademik notların yanı sıra, öğretmenin görüşlerinin de yer aldığı, davranışsal bir çizelgenin de yer aldığı bir bütün. Öncelikle olumluya odaklanmak gerekiyor. Karnesinde çok zayıf olan bir çocuğun davranışsal notları çok iyi olabilir ve öğretmen onun için çok olumlu geri dönüşlerde bulunmuş olabilir. Bu konuda olumlu geri bildirimlerde bulunmak çok kıymetli. Daha sonrasında şunu net olarak bilmek gerekiyor: 15 tatil aslında her çocuğa verilmiş bir tatil. Sadece karnesi iyi olan bunu hak etti gibi değil de her çocuk için verilmiş bir tatil. Karnesinde düşük notları olsun ve ya olmasın" dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ