USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Prof. Kural: İleride su altından daha kıymetli olacak!

Su tasarrufuna dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Kural, "İleride su altından daha değerli olacak. Su savaşları çıkacak. Kaçınız suyunuzu dikkatli kullanıyorsunuz. Bu bir medeniyet ölçüsüdür" dedi.Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen...

Prof. Kural: İleride su altından daha kıymetli olacak!
03-06-2016 13:54
Google News

Su tasarrufuna dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Kural, "İleride su altından daha değerli olacak. Su savaşları çıkacak. Kaçınız suyunuzu dikkatli kullanıyorsunuz. Bu bir medeniyet ölçüsüdür" dedi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Evlerden Evrene Çevre Bilinci’ projesi kapsamında yapılan bitkisel atık ve pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara sertifikaları verildi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen, Kum Sanatı gösterisiyle başlayan programda Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap ve Prof. Dr. Orhan Kural ve ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Yaşar Nadir Atilla konuştu.

“İLERİDE SU ALTINDAN DAHA DEĞERLİ OLACAK”

Suyun hayattaki öneminden bahseden Prof. Dr. Orhan Kural, “1 adet pil 1 ton suyu kirletiyor. Hasta hasta sokakta yerde pil göreyim eğilip alıyorum. Arabayı durdurup inip alıyorum. İleride su altından daha değerli olacak. Su savaşları çıkacak. Kaçınız suyunuzu dikkatli kullanıyorsunuz. Bu bir medeniyet ölçüsüdür. Bundan sonra her gidişte tuvaletinizde sifonu çekmeyin nolur. Biraz koksun öyle çekin. Çünkü en çok su tüketimi rezervuarlarda oluyor. Artık Avrupa kaldırdı zaten sulu rezervuarları. O kadar çok su harcıyoruz ki, su bulamayan insanlar var. Hiç aklımız yok” dedi.

"TEMİZ ÇEVREDE YAŞAYAN İNSAN BİR BAŞKA OLUYOR"

Çevre bilincinin önemli olduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap, “Çevre tabi ki de çok önemli. İnsanın iki tane çevresi vardır; maddi ve manevi. Manevi çevresi eşi, dostu, arkadaşları, maddi çevresi ise yaşadığı ortam. Bu her iki çevre içinde insanın iyi bir insan olması için temiz olması gerekiyor. Temiz insanlarla ilişkileri olan insan bir başka oluyor. Temiz çevrede yaşayan insanın da hem fiziki açıdan hem psikolojik açıdan davranışları bambaşka oluyor. İnsan sabah çıkıp temiz bir sokak gördüğünde inanın davranışları bambaşka oluyor. Çiçeklerle dolu bir yoldan, ağaçlarla dolu bir yoldan geçtiğinde o gün işindeki performansı bambaşka oluyor. Ama bunun tam tersi olduğunda da insanın davranışları baştan aşağı değişiyor. Bunu korumak için bizler kamu idaresi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Yani günde beş kere çöp almak gerekiyorsa bunu yapıyoruz. Ama bu çok da övünülecek bir şey değil. Çünkü en güzel temizlik kirletmemektir. Beş kez çöp almak demek insanların sokakları beş kez kirlettiği anlamına gelir. Bu hiç mantıklı bir şey değil. Hem maddi hem manevi zarar” şeklinde konuştu.

“2015 YILINDA 581 BİN TON ATIK AMBALAJ TOPLANDI”

ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Yaşar Nadir Atilla, “Çevre Koruma ve Araştırmaları Değerlendirme Vakfı ÇEVKO, 2015 yılı sonu itibariyle 581 bin ton ambalaj atığını ekonomiye kazandırdı. Az önce söylenildi; ambalaj atıkları ekonominin ucuz ham maddesidir. Bizim en fazla topladığımız atık kağıttır. Sıralamada kağıdın ardından plastik, cam, metal, kompozit ve ahşap gelir. Sözümü uzatmıyorum. Bu birlikteliğimiz devam edecek. Bu proje içerisinde görevimiz sadece bazı desteklerde bulunmak değil. Çevre Koordinatörü olarak atanan gönüllü olarak bu projeye katılan insanları eğitim şefliğimiz tarafından çevre ve ambalaj atığı konusunda eğittik. Bunun için gerekli olan broşürleri de hazırladık. Bunun da ÇEVKO Vakfı olarak bedellerini biz ödedik” dedi.
Konuşmaların ardından ilçedeki okullarda yapılan bitkisel atık ve pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ