USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Prof. Dr. Fuat Sezgin, Alman Hessen Kültür Ödülü'nü Gazze saldırıları için reddetmişti

Prof. Dr. Sezgin, Almanya’nın Hessen eyaletinin, 45 bin avro değerindeki Hessen Kültür Ödülü'nü Gazze saldırıları sırasında yapılan İsrail yanlısı açıklamalar sebebiyle reddetmişti

Prof. Dr. Fuat Sezgin, Alman Hessen Kültür Ödülü'nü Gazze saldırıları için reddetmişti
20-05-2021 08:36
Google News

HABER MERKEZİ

Bilimler tarihi alanında dünyanın sayılı otoritelerinden olan Prof. Dr. Fuat Sezgin, 2009 yılında, Gazze saldırıları sırasında İsrail yanlısı açıklamalar sebebiyle verilen ödülü reddetmişti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı” kurucusu olarak da bir bilim insanı olmanın yanında, toplumsal olaylarda da gereken hassasiyeti gösteren Prof. Dr. Fuat Sezgin, 2009 yılında, Almanya'nın Hessen eyaletinin, 1981 yılından bu yana sanat ve kültür alanlarında üstün hizmet ve başarılar gösteren bilim insanlarına verdiği 45 bin avro değerindeki Hessen Kültür Ödülü'nü reddetmişti.

Prof. Dr. Sezgin, bu ödülü "Gazze katliamında, İsrail yanlısı olan ve tek taraflı açıklamalarda bulunan Alman Yahudileri Birliği Başkanı Salomon Korn ile alamayacağını” belirtmiş, bunun "kültürel değerlerine uymayacağını" ifade etmişti.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ