USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Prag'da dev koleksiyona sahip Apple Müzesi açıldı

Prag'da açılan bir müzede şimdiye kadarki en büyük Apple ürünleri koleksiyonlarından biri sergileniyor. Teknoloji devi Apple’ın aslında şimdiye kadar piyasaya sürdüğü ürünlerinin bir tarihi gözler...

Prag'da dev koleksiyona sahip Apple Müzesi açıldı
26-12-2015 06:37
Google News

Prag'da açılan bir müzede şimdiye kadarki en büyük Apple ürünleri koleksiyonlarından biri sergileniyor.

Teknoloji devi Apple’ın aslında şimdiye kadar piyasaya sürdüğü ürünlerinin bir tarihini gözler önüne seren resmi bir müzesi yok. Fakat bu durum Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da özel bir koleksiyonerin desteğiyle oluşturulan bir müzeyle değişecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz hafta açılan müze, her ne kadar firmayla resmi bir bağı olmasa da birçok Apple ürününü barındıran şimdiye kadarki en büyük özel koleksiyon olma özelliğini taşıyor.

Müzeye bütün bu bağışı yapan kişinin adının ise gizli tutulacağı belirtiliyor. 11 euro’luk bir giriş ücreti olan müzede Apple kurucusu Steve Jobs’un da tercihi olan vegan yiyeceklerin sunulduğu bir restoran da yer alıyor.

Müzede yer verilen ürünlerin sayısı ve çeşitliliği ise oldukça etkileyici.

Neredeyse bütün Apple bilgisayar, iPod ve iPhone modellerini barındıran müzede şimdiye kadar yalnızca 10 bin adet üretildiği bilinen Apple Lisa ve Steve Jobs’un NeXT ve Pixar’daki dönemlerinden kalan kartvizitleri de yer alıyor.

İşte o müzeden peşpeşe bir kaç kare:

apple müzesi 12

apple müzesi 11

apple müzesi 7

apple müzesi 3

apple müzesi

müze apple 4

müze apple 3

müze apple 2

müze apple

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ