USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Pokemon GO günde kaç para kazanıyor?

Her ne kadar popüleritesi düşüyor olsa da, oyunun yapımcısı Niantic hala Pokemon Go ile günde milyonlarca dolar para kazanmayı başarıyor. Pokemon GO günlük ne kadar kazanıyor dersiniz?

Pokemon GO günde kaç para kazanıyor?
06-10-2016 00:42
Google News

Temmuz ayında çıkan ve kısa sürede mobil oyunlar kategorisinde rekorları alt üst eden Pokemon GO için Eylül ayı raporlarında, oyundaki ücret ödeyen müşteri sayısında azalma olduğu belirtilmişti.

Ücretsiz gözükse de Pokemon GO ciddi gelir kazandırıyor

Tabii ki ücretsiz bir oyun yapan ve gelirini oyun içi mikro ödemelere dayandıran bir firma için bunlar iyi haberler sayılamaz. Yine de, tüm düşüşe rağmen Pokemon GO yapımcısı ciddi derecede gelir elde etmeye devam ediyor.

Ünlü istatistik firması Newzoo'nun yayınladığı rapora göre, oyun hala yapımcı firma Niantic'e günde 2 milyon dolar gelir kazandırıyor ve aynı şekilde her gün 700 bin kişi oyunu indiriyor.

Tabii ki bu rakam başlangıçla kıyaslanınca düşük kalıyor çünkü Pokemon GO çıktığında Niantic'in günde 16 milyon dolar kazandığı zamanlar olmuştu. Yine de 2 milyon dolar hiç de azımsanacak bir miktar değil ve pek çok oyun yapımcısının hayali konumunda.

16-10/05/pokemon-go.jpg

Aslında bu düşüşün de belli başlı sebepleri var ve pek çok kullanıcı haberlerde görüp, sitelerde okuyup arkadaşlarının da tavsiyesiyle Pokemon Go'yu indirdi ve kısa süre içinde ilgisini kaybetti. Şimdi ise geriye kalan oyunun 'kemik kitlesi' diyebiliriz.

Pokemon Go beklenenin 50 katı ilgi gördü

Muhtemelen bir süre daha Pokemon Go bu düzeyde gitmeye devam edecektir. Daha sonraları oyuna olan ilgi ne duruma gelir bilemeyiz fakat Niantic'in pet savaşları ve takas gibi yeni özellikler üzerinde çalıştığı, var olan oyuncu kitlesini elinde tutmaya çalışacağı aşikar.

:: Pokemon Go'da oyun içi ödeme yapıyor musunuz?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ