USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

PlayStation 4’ün 7. işlemci çekirdeği oyun geliştiricilere açıldı

PlayStation 4 için oyun geliştiren firmaların açıklamalarından öğrendiğimiz kadarı ile geliştirici firmalar konsolun 8 çekirdeğin sadece 6 tanesini kullanabiliyordu. Kalan 2 çekirdek ise cihazın işletim...

PlayStation 4’ün 7. işlemci çekirdeği oyun geliştiricilere açıldı
29-11-2015 07:02
Google News

PlayStation 4 için oyun geliştiren firmaların açıklamalarından öğrendiğimiz kadarı ile geliştirici firmalar konsolun 8 çekirdeğin sadece 6 tanesini kullanabiliyordu. Kalan 2 çekirdek ise cihazın işletim sistemi için ayrılmış durumdaydı. Bugün ortaya çıkan bilgiye göre bu durum değişmiş olabilir.

NeoGAF sitesinde ortaya çıkan bilgilere göre PlayStation 4 üzerinde kullanılan 8 çekirdekli x86 tabanlı Jaguar işlemcinin 7. çekirdeğide oyun geliştiricileri için açılmış görünüyor. Daha önce güçsüz yapısı nedeniyle eleştirilere mağruz kalan Xbox One içinde bu söylenti ortaya çıkmış daha sonra yayınlanan Studio API'nin güncelleme notlarında 7. çekirdeğin kullanıma açıldığını görmüştük. Bahsettiğimiz notta, “Lowlevel API – Xbox One – Added access to 7th CPU core” yazıyordu. Gelelim PlayStation 4 cephesine. NeoGAF sitesinde farkedilen Studio API güncellemesinin notlarında, “LowLevel API – PS4 – Added FMOD_THREAD_CORE6 to allow access to the newly unlocked 7th core” yazmakta.

Sistemin stabil olmasına bağlı olarak PlayStation 4 üzerinde böyle bir değişikliğe gidilmiş olabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ