Plato Meslek Yüksekokulu (MYO), Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nde yürütülen faaliyetlerin tanıtımı ve öğretmenler ile görüş alışverişinde bulunmak amacıyla tanıtım etkinliği düzenledi. Kızılcahamam Patalya Otel’de düzenlenen etkinliğe öğretmenlerin yoğun ilgisi oldu. Plato MYO’nun 2009 yılından bu yana meslek yüksek okulu olarak bir vakıf çatısı altında eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Plato MYO Müdür Yardımcısı Dr. Suat Dönmez, Türkçe ve İngilizce olmak kaydıyla yaklaşık 30 civarında eğitim programlarının olduğunu söyledi.
Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nde yürüttükleri faaliyetlerin tanıtımını yapmak amacıyla öğretmenlerle bir araya geldiklerini dile getiren Dönmez, “Mesleki eğitim alanındaki hocalarımızla görüş alışverişi yapmak maksadıyla Ankara’da eğitim-öğretim yapan liseler, meslek liseleri öğretmenlerimizle bir araya geldik. Hocalarımızla meslek eğitimi hakkında fikir alışverişi yaptık. Onlara bizim uyguladığımız programlarımız, yeni fikirlerimiz, yeni düşüncelerimiz ve gelecekteki projelerimiz ile ilgili bilgiler verdik, çeşitli konuları tartıştık” diye konuştu.
“OLMAZSA OLMAZIMIZ OLARAK TEMEL FAKTÖRLERDEN BİR TANESİ UYGULAMAYA DAYALI EĞİTİM YAPMAKTIR”
Dönmez, meslek eğitimi alanında dünyada meydana gelen bütün gelişmeleri yakından takip ederek ülkeye en kısa sürede ithal etmeye çalıştıklarını söyledi. “Meslek yüksekokulu olarak olmazsa olmazımız temel faktörlerimizden bir tanesi de uygulamaya dayalı eğitim yapmaktır” diyen Dönmez şunları kaydetti:“Uygulamaya dayalı eğitim ancak bunun içerisini biraz daha açmak gerekir.
Uygulama, sadece daha önceden alışılagelmiş bir takım yöntemlerin uygulanması, yapılmasından ziyade o alandaki sektörle işbirliği içerisinde o alandaki en son gelişmeleri takip etmek ve öğrencilerin o programdaki hem müfredatlarını hem de uygulama yapacakları alanları sektörle ortaklaşa olarak belirlemek ve sektörün değişen ihtiyaçlarını takip ederek onları eğitim programlarımızı ithal etmek. Zira biliyorsunuz teknolojinin son yıllarda çok hızlı bir şekilde artması ve giderek teknolojinin çok daha çabuk katlanmaya başlaması nedeni ile sektörün ihtiyacı süratle değişiyor.
Bazı meslek alanlarına artık ihtiyaç kalmayabiliyor ve bazen yeni meslek alanları ortaya çıkıyor. İşte bizim işimiz bu alanları çok iyi bir şekilde tespit edip yeni alanları hem eğitim programımıza dahil etmek hem de öğrencilerimizin uygulamaya dönük çalışmalarında onların mezun olduklarında sektörde iş yapabilecek şekilde hazır hale gelmelerini sağlamaktır.”
“ÖĞRENCİLERİMİZ MEZUN OLDUKTAN SONRA ONLARI KENDİ HALLERİNE BIRAKMIYORUZ”
Dönmez, “Bizim bugün yaptığımız etkinlikte Ankara’daki lise öğretmenlerimize özellikle vurguladığımız konular var. Biz meslek yüksekokulu olarak öğrencilerimiz mezun olduktan sonra onları kendi haline bırakmıyoruz. Onları kariyer gelişme merkezimiz vasıtasıyla sürekli takip ederek, zaman zaman kariyer günleri yaparak onları sektörle buluşturuyoruz. Onların bilgilerini sürekli takip ederek çeşitli formlarda kendilerini işbirliği içerisinde olduğumuz kurum ve kuruluşlarla bir araya getirerek işe yerleştirilmelerini ve yeni işler bulmalarını temin etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
“30 CİVARINDA PROGRAMLA EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”
Kurumlarında eğitim gören öğrencilerin bir kısmının mezun olduktan sonra hemen işe girdiklerini vurgulayan Dönmez, bir kısmının da dikey geçiş sınavına katılarak yüksek öğretimlerine devam edip 4 yıllık lisans tamamlama eğitimlerini sürdürdüklerini kaydetti. Mezun öğrencilerin ciddi bir kısmının sektörde hemen istihdam edildiğinin altını çizen Dönmez, “Bizim çok geniş yelpazede programlarımız var. Bunlar, okul öncesi eğitimine yönelik olarak çocuk gelişimi programından tutunda, bilişim alanlarındaki bilgisayar programcılığı, internet ve ağ teknolojileri programı, bilgisayar destekli animasyon gibi bilişim programlarına kadar eğitimler.
Bunun yanı sıra sanat dallarında bir takım grafik tasarım gibi çeşitli alanlar, sosyal bir takım alanlarda da programlarımız var, halkla ilişkiler gibi. Dünya mutfak tadını en iyi şekilde öğrencilere öğretmek maksadıyla açtığımız aşçılık programlarımız ve otelcilik turizm programlarımız var. Bunun yanında sağlık programlarımız da son derece önemli. Bu anlamda birçok alanda 30 civarında programla eğitim-öğretim faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.
dikGAZETE.com