USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

PKK'nın 'Sincar'da 2 Peşmerge'yi öldürdüğü' iddia edildi

Musul'un Sincar İlçesi Kaymakamı Halil, "Duhok kentinde hükümet çalışanı olup, son iki yıldır Şengal'de gönüllü olarak Peşmergelik yapan iki kişi PKK tarafından öldürüldü." dedi. - Anadolu Ajansı

PKK'nın 'Sincar'da 2 Peşmerge'yi öldürdüğü' iddia edildi
03-10-2016 20:37
Google News

MUSUL

Irak'ın Musul kenti Sincar İlçesi Kaymakamı Mehma Halil, terör örgütü PKK'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı hükümet çalışanı ve aynı zamanda gönüllü Peşmerge olan iki kişiyi öldürdüğünü iddia etti.

Halil, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Duhok kentinde hükümet çalışanı olup, son iki yıldır Şengal'de (Sincar) gönüllü olarak Peşmergelik yapan iki kişi PKK tarafından öldürüldü." ifadesini kullandı.

"PKK hiç utanmadan öldürülen iki kişinin aracını da çalmış"

Araçlarıyla birlikte kaçırılan söz konusu iki kişiye ait cesetlerin, götürülmelerinden kısa süre sonra Sincar'da bulunduğunu aktaran Halil, "PKK, bununla yetinmeyip hiç utanmadan öldürülen iki kişinin aracını da çalmış." dedi.

Sincar'daki PKK varlığının bölge halkının geleceğini karartığını dile getiren Halil, PKK'nın DAEŞ'e biat eden Arap aşiretlerinden herhangi bir farkının olmadığının altını çizdi.

Muhabir: İdris Okuducu


dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ