USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Petlas, çevre sürdürülebilirliğinde sektöre öncülük ediyor

Petlas'ı bünyesinde bulunduran AKO Grup'un kuracağı Türkiye'nin en büyük entegre lastik geri dönüşüm...

Petlas, çevre sürdürülebilirliğinde sektöre öncülük ediyor
15-09-2020 16:14
Google News

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu (AKO Grup) bünyesinde faaliyet gösteren, lastik sektörünün yerli sermayeli markası PETLAS, ekonomiye katkılarını sürdürülebilir çevre için ürettiği değerlerle pekiştiriyor.

Petlas'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, çevre konusunda öncü uygulamalar gerçekleştiriyor.

Petlas’ın sanayi yatırımı, üretim süreci ve ürün özellikleri alanlarında bütünleşik çevre koruma yaklaşımının karbondioksit (CO2) salınımlarında sunduğu tasarruf değeri 873 bin 676 ton olarak hesaplanıyor. Bu değer, 264 bin 461 ağacın havayı temizleme gücüne eş değer olarak nitelendiriliyor.

Ayrıca AKO Grup'un 30 milyon dolar yatırımla Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ne kuracağı Türkiye'nin lastik sektöründe en büyük entegre geri dönüşüm tesisi ile ülke genelinde bir yılda ortaya çıkan yaklaşık 350 bin ton lastik atığının dörtte birinin nitelikli ham maddeye dönüştürülmesi planlanıyor.

Tesisin faaliyete geçmesiyle, CO2 salınımında 834 bin 244 ton tasarruf edile edilirken, yılda 872 bin 100 ton kömür kaynaklı enerji tüketimi de engellenmiş olacak. Tesisin sağlayacağı ithal ikamesinin de cari açığın giderilmesine yıllık 16 milyon dolara varan oranda katkı sağlaması öngörülüyor.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ