USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Perakende sektörü pandeminin ilk günlerindeki bilinmezliği aştı

"Kontrollü normalleşme döneminde ciro kayıplarımızı telafi etmeye, bir yandan da yeni mağaza yatırımlarıyla salgına karşı moral kazanmaya çalışıyoruz. "

Perakende sektörü pandeminin ilk günlerindeki bilinmezliği aştı
23-09-2020 14:02
Google News

Boyner Büyük Mağazacılık Üst Yöneticisi (CEO) Eren Çamurdan, kontrollü normalleşme döneminde ciro kayıplarını telafi etmeye, bir yandan da yeni mağaza yatırımlarıyla salgına karşı moral kazanmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Geldiğimiz noktada hem bireyler hem şirketler olarak pandeminin ilk günlerindeki bilinmezliği yaşamıyoruz. Geçen aylarda çok şey öğrendik ve önemli deneyimler kazandık." dedi.

Çamurdan, yaptığı açıklamada, salgının perakende sektörünü derinden etkilediğini belirterek, mart ve mayıs ayları arasının, büyük ciro kayıplarının yaşandığı ve tüm sektör için zor bir dönem olduğunu vurguladı.

Çamurdan, "Haziran ayından bu yana devam eden kontrollü normalleşme döneminde ciro kayıplarımızı telafi etmeye, bir yandan da yeni mağaza yatırımlarıyla salgına karşı moral kazanmaya çalışıyoruz.

Geldiğimiz noktada hem bireyler hem şirketler olarak pandeminin ilk günlerindeki bilinmezliği yaşamıyoruz. Geçen aylarda çok şey öğrendik ve önemli deneyimler kazandık." diye konuştu.

Tedbirleri elden bırakmadan Kovid-19 ile birlikte yaşamaya bir süre daha devam edileceğini aktaran Çamurdan, şöyle devam etti:

"Biz de normalleşme sürecinde mağazalarımızda en üst seviyede hijyen önlemleri ile misafirlerimizi karşılıyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği tedbirlerin de ötesinde uyguladığımız önlemler müşterilerimizin takdiriyle karşılanıyor.

Mağazaya girişten kasada ödeme noktasına kadar müşterilerimizin tüm alışveriş yolculuğunu en hijyenik ve en güvenli şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Şu an mağazalarımızda normal dönemlere göre yüzde 50-60 trafikle yolumuza devam ediyoruz.

Son çeyrekte ise perakende sektöründe bir hareketlenme yaşanacağını öngörüyoruz."

Salgının, fiziksel mağazacılığı olumsuz etkilerken online mağazacılığa ivme kazandırdığına işaret eden Çamurdan, "Mağazalarımızın kapalı olduğu dönemde online moda ve yaşam tarzı markalarımız boyner.com.tr ve Morhipo ile müşterilerimize ulaştık.

Bu dönemde boyner.com.tr'de yüzde 40 oranında yeni müşteri edindik. Yılın 8 ayında e-ticaret operasyonumuz yüzde 81 büyürken, Boyner'in genel operasyonunun içinde yüzde 22 gibi bir paya ulaştı. Bu oranın, Morhipo ile birlikte 1 yıl içerisinde yüzde 40'lar seviyesinde olacağını tahmin ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ