USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Pensilvanya bir senaryo yazıp mahkemelere göndermiş'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Maalesef gördüğümüz fotoğraf şu; Pensilvanya bir senaryo yazmış ve mahkemelere göndermiş. Sanıklar da Pensilvanya'nın gönderdiği senaryoyu çok güzel bir şekilde sahneye koyuyor." dedi. - Anadolu Ajansı

'Pensilvanya bir senaryo yazıp mahkemelere göndermiş'
05-06-2017 20:32
Google News

İSTANBUL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin 7'si tutuklu 28 askerin yargılandığı davanın duruşmasını izlemek üzere Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

Mahkeme salonundan çıkışta AA muhabirine açıklama yapan Çalık, şehit aileleri ve gazilerin yanında bulunduklarını, davaları yakından takip ettiklerini söyledi.

"Bombalar kendiliğinden yağmışçasına..."

Duruşmalardaki izlenimlerini aktaran Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef gördüğümüz fotoğraf şu; Pensilvanya bir senaryo yazmış ve mahkemelere göndermiş. Sanıklar da Pensilvanya'nın gönderdiği senaryoyu çok güzel bir şekilde sahneye koyuyorlar. Hiçbirinin diğerinden farkı yok. Bombalar, kurşunlar gökten kendiliğinden yağmışçasına senaryo yazıyorlar. Hiçbirinin 'Evet, darbeyi biz yaptık.' diye bir açıklaması yok.

Çalık, gazilerin ve şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını, mahkemelerin, yargıçların, hukukun; darbe girişimi yapan FETÖ'nün cezalarını vereceğini vurgulayarak, milletin ferasetiyle atlatılan darbelerin yüce Türk yargısıyla da netice bulacağını dile getirdi.

Dalkılıç: Tiyatro oynuyorlar

AK Parti İstanbul Milletvekilli Halis Dalkılıç da davaları takip ettiklerini belirterek, "Duruşmalarda gördüğümüz o ki FETÖ'nün mensupları son derece profesyonelce hazırlanmış savunmalar yapıyorlar. Yaptıkların savunmalarında sadece tiyatro oynuyorlar. Adalet inşallah tecilli edecek." dedi.

Muhabir: Çiğdem Alyanak-Uğur Samet Avcı

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ