USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Pegasus, AFTA ile pilot eğitim anlaşması imzaladı

"Türk pilot adaylarımız yaklaşık 18 ay boyunca Cork’ta eğitim görecek"

Pegasus, AFTA ile pilot eğitim anlaşması imzaladı
26-11-2019 13:09
Google News

Pegasus Hava Yolları, İrlanda merkezli Atlantik Uçuş Eğitim Akademisi (AFTA) ile pilot eğitim anlaşması imzaladı.

Pegasus'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, İrlanda Cork merkezli uluslararası havacılık okulu AFTA ile 2019-2020 döneminde ticari pilot olmak üzere eğitilecek pilot adaylarının eğitimi konusunda yeni bir anlaşma yaptı.

İş birliği kapsamında pilot eğitim programına dahil olacak 20 pilot adayı, AFTA’da İrlanda'nın Cork şehrinde yaklaşık 18 ay sürecek kapsamlı bir eğitim alacak.

Seçim aşamalarında başarılı olan pilot adayları uçuş eğitimlerinin ilk evresini AFTA'nın yeni jenerasyon Cam kokpit Cessna 172'si ile tamamladıktan sonra, ileri eğitimlerini Diamond Twin star DA42 ile gerçekleştirecek.

- "İrlanda için takdire değer bir başarı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Simon Coveney, İrlanda'nın havacılık sektöründe uluslararası çapta tanınan ülkeler arasında yer aldığını belirterek, dünyanın kiralık filo yönetiminin yüzde 50'sinin İrlanda'da yapılıyor olmasının küçük bir ülke için takdire değer bir başarı olduğunu ifade etti.

İrlandalı ve yabancı pilot adaylarını dünyanın önde gelen hava yolları adına pilot olarak yetiştiren ve önümüzdeki sene 25. yılını kutlayacak olan Cork Havaalanı merkezli Atlantik Uçuş Eğitim Akademisi'nin küresel seviyedeki hedeflerini takdir ettiklerini aktaran Coveney, şunları kaydetti:

"AFTA'nın Ryanair, Stobart Air gibi hava yolu ortaklarıyla gerçekleştirdiği 'Danışmanlı Pilot Programları'nın başarısı sayesinde, Cork şehri pilot eğitimi konusunda uluslararası bir merkez haline gelmiştir. Bugün AFTA'nın Türkiye'nin düşük maliyetli hava yolu Pegasus Hava Yolları ile yaptığı yeni anlaşmasını duyurmaktan gurur duyuyor ve AFTA'da eğitim gören pilotlara Pegasus'taki geleceklerinde başarılar diliyorum."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ