USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Paralel'in “Af“ oyunu ve AK Parti'yi seve seve bitirme planı!

Hükümet'e karşı çığırtkanlıkta sadece o koyu mavi logolu gazetesinde değil, sağından-solundan diğer yancı gazeteleri ve televizyon kanallarıyla veryansın eden, en olmadık haberlerde bile her türden aşağılayıcı ifadeler kullanan, yazı ve ekranlarındaki gör

Paralel'in “Af“ oyunu ve AK Parti'yi seve seve bitirme planı!
14-06-2015 07:11
Google News

Hükümet'e karşı çığırtkanlıkta sadece o koyu mavi logolu gazetesinde değil, sağından-solundan diğer yancı gazeteleri ve televizyon kanallarıyla veryansın eden, en olmadık haberlerde bile her türden aşağılayıcı ifadeler kullanan, yazı ve ekranlarındaki görüntülerle, sürekli açıktan cephe aldığı halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı, Başbakan ve işbaşındaki meşru Hükümet aleyhine kitle oluşturmaya çalışan adına "cemaat" denen fethullahçı yapı ve bağlı yayın organları şimdi de "Af oyunu" ile yeni bir ateşe daldı.

Bu konuya dalmasının işareti ise hemen öncesinde, Pensilvanya Merkez'den verilen bir "Vaaz" sonrasına rast geldi iyi mi!
Önce şuna bi bakalım:
“Seçimler sona erdi ancak farklı grup ve görüşler arasındaki tartışmalar hâlâ devam ediyor. Süreç boyunca birbirimizi çok incitecek şeyler söyledik veya duyduk, belki kalbimizin ağır bir tamirattan geçmesi gerekiyor. Aile içinde çocuklarla ebeveynlerin karşılıklı konuşamadığına, evliliklerin boşanma derecesine gelmesine de şahit olduk. Peki, bu kadar yara nasıl kabuk bağlayacak? Onca kırgınlığa rağmen nasıl iyileşeceğiz?
Cevap belli: Affetmeye hazır olun!”

Yazının girişi aynen bu ve Pensilvanya merkezli, adına "Cemaat" de denilen organizmanın Zaman adındaki yayın organının mübarek Cuma'yı vesile ederek verdiği ilavesinde, bir kadın imzasıyla, tam sayfaya özel çalışılarak yayınlanıyor.
Ve bu yazı, Pensilvanya Vaazı'nın hemen sonrası yayınlanıyor...
Vaazında, yaklaşan mübarek Ramazan-ı Şerif'i vesile ederek "Halim-Selim"liğe, affa ve mağfirete, denizin derinliğine, alınacak mesafenin uzunluğuna dair nasihatler veriyor, Kur'an-ı Azim'üş-Şân ayetleri ile konuya yardımcı kıssaları da ekleyerek talimatlar buyuruyor Cemaatbaşı, ve yeni, farklı bir yola girildiğinin de işaretini çakıyordu.
Hemen aynı gün, baş gazetesinin bazı baş yazarları ile mübarek Cuma vesilesiyle verdikleri ilavenin bir tam sayfası, Pensilvanya vaazı ile gelen talimatları uygulamaya geçiriyordu.
Seçim öncesi olan-biteni bir yana bırakıp, suhulete ermiş ve “Affetmeye hazır mısınız?” diye yuvarlak ve kurnazca bir başlıkla, hem kendi taraftarlarına "itidal" ve "yakın geçmiş üzerine su döküyoruz" mesajı veriyor, hem de sanki "karşı cephe" tarafından "Bizi ve yaptıklarımızı affedin" şeklinde algılanabilecek "eşşek kadar" bir başlığa imza atılıyordu
"Bizimkiler affedecekse, karşıdakilerin suçu sabit; karşıdakiler bizi affedecekse, bizim suçumuz belli" gibi her iki tarafın da meşrebine göre ve istediği şekilde yorumlayacağı bu yeni kurnazlığın asıl altında yatan ise "düşman"ı (AK Parti) yeniden punduna getirmek ve öteki düşmanla (CHP, MHP, HDP) aynı yatağa/batağa sürüklemek.
Hatun kişi imzalı yazıda, ana başlığın hemen altında "Kur'an bizi affetmeye çağırıyor" denilerek bunun aslında taraftara; "Biz onları affediyoruz" mesajı olduğu vurgulanıyor.
"Seçimler"le yazıya gir sonra, Kur'an-ı Azim'üş-Şân'a sığın ve attığın manşetleri, yediğin herzeleri bir kenara bırakıp "kitle"ye "Affediyoruz" mesajı ver!
Oh ne âlâ!..
Pensilvanya'dan ateşlenen bu yeni "Harekat"ın amacı, ne yapıp-edip AK Partili bir koalisyon veya azınlık hükümetine yeşil ışık, ve işbaşı...
Sonrasında ise eskisinden daha şiddetli bir kampanya ile yüklenilebildiği kadarıyla yüklenmek ve o hükümeti devirip iki partiyi de harcamak.
Yani diyor ki Pensilvanya vaizi; bu yol uzun, deniz derin... Sövdük olmadı, bu sefer affedelim, "seve-seve" gidelim" sonunda "menzil"e/amaca ulaşacağız...
Deniz...
Gemi...
Derinlik...
Sabır...
Azık...
Yol...
Vaazın ekseni bu kelimeler...
"Af harekatı"nın asıl amacı ise İktidar partisi içersinde "ne olursa olsun iktidarda kalmak ve koltuk kaybetmemek" isteyenlere de "Bak işte, adamlar AF diyor" dedirtebilmek, bu vesileyle de içeride tartışma ve fitne oluşturmak.
Son tuttukları görünen "yol" şu:
"İktidar hakları, yanına birini daha katmalı"
Kim bilir!.. Daha neler!..
Peki, işi yine çarpıtmaya çalışarak, “Affetmeye hazır mısınız?” diye soranları, böyle bir soru ile üstte görünmeye çalışanları kim affedecek!
Ya böylesi "sevi" masalları ile ta yolun başından beri birlikte olduklarını gizlice dinleyip, aleyhte fişlemelerle dosyalar hazırlayanları...
Kendilerini "yakın" olarak görenlere kumpas hazırlayanları...
İlk punduna getirdiğini sandığı anda, derin düşmanlığını açığa vurup, öteden beri açık düşmanlık sergiledikleri ortada olan taraflarla iş birliğine tutuşarak kendilerini "yakın" görenleri alaşağı etmeye çalışanları kim affedecek!
  dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ