USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

’Özyönetim talebi’ çözüm deklarasyonuymuş!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, özyönetim talebinin "siyasal, demokratik çözüm deklarasyonu" olduğunu öne sürdü.HDP Grup Toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Yüksekdağ, sokağa çıkma yasaklarını eleştirerek, "Siyasi iktidar...

’Özyönetim talebi’ çözüm deklarasyonuymuş!
29-12-2015 18:04
Google News

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, özyönetim talebinin "siyasal, demokratik çözüm deklarasyonu" olduğunu öne sürdü.

HDP Grup Toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Yüksekdağ, sokağa çıkma yasaklarını eleştirerek, "Siyasi iktidar kendi halkına, yurttaşlarına karşı dilinde nefret söylemi ve şiddet dışında hiçbir ilişki biçimini tanımıyor. Bugün kendi yurttaşları ile arasında kurduğu yapıcı bir siyasi ilişkiden söz etmek mümkün değil. Öz yönetim talebini, iddiasını, iradesini dile getiren 7 ilçedeki halklarımız canlı hedef haline getiriliyor. Bugün halka boyun eğdirmenin, sivil siyasetin tam tersi olan şiddet ve militarizm politikalarının zirve yaptığı bir tarihsel süreç yaşıyoruz” dedi.

Yüksekdağ, Demokratik Toplum Kongresinde siyasi çözüm deklarasyonu açıkladıklarını iddia ederek, “Deklarasyon daha açıklanmadan, hepimizin üzerine linç saldırısı başladı. Çünkü kurduğumuz cümlenin içinde çözüm geçiyor. Bu siyasi iktidar karşısında içinde çözüm geçen, siyaset geçen cümle kurduğunda, doğrudan saldırıların hedefi haline geliyorsun. Geçtiğimiz hafta ilan ettiğimiz siyasal, demokratik çözüm deklarasyonu, Türkiye’de konuşabilmenin önünü açma; silahların değil, siyasetin konuşabilmesinin sağlayabilmek için ortaya koyduğumuz iradedir. Halkların Demokratik Partisi’nin üstlendiği görev işte bunu yapmaktır. Çözüm perspektifi koymaktır” dedi.

Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP ile olan randevusunun iptaline ilişkin ise, "Sudan bahaneler olmadı çaydan, çöpten bahaneler. Çaydan, sudan bahanelerle görüşmeyi ortadan kaldırdılar. Tam bir siyasi ciddiyetsizlik ve aymazlık örneği. Çaydan, sudan bahanelerle, çerden çöpten bahanelerle partili arkadaşlarımızı hedef haline getirerek kendi sorumsuzluğunuza bahane üretmeyeceksiniz. Açıklanmayan gerçek gerekçeyi söyleyeyim. Çünkü başbakanın, hükümetin bir görüşme yapacak kadar siyasi iradesi kalmamıştır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ