USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Özel yetenekli çocuklara 'Zeka Gücü' desteği

İstanbul Ataşehir Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi'nde açılan Zeka Gücü sınıfında özel yetenekli öğrenciler, potansiyellerini geliştirmek üzere en üst seviye teknolojik eğitime erişebilecek.

Özel yetenekli çocuklara 'Zeka Gücü' desteği
02-05-2019 18:22
Google News

Turkcell, özel yetenekli çocukları 'Zeka Gücü' projesiyle geleceğin dünyasına hazırlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda çocuklar yapay zeka, kodlama, uzay bilimleri, robotik, akıllı ev ve bulut teknolojilerine yönelik eğitim alıyor, projeler geliştiriyor. Turkcell'in yerli ve milli teknoloji üretimi vizyonuna kaynak sağlayan Zeka Gücü projesinin, 2019 yılındaki ilk adımı Ataşehir Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) atıldı.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili: "Tüm BİLSEM'ler Zeka Gücü'yle donatılacak"
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, açıklamasında; "İstanbul Ataşehir Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye'deki 43 bin öğrencinin eğitim aldığı, 139 BİLSEM'den ilk açılanlar arasında 5'nci. Bu nedenle ayrı bir anlamı var. Daha nitelikli hale getirmek için de gerekenler yapılıyor. Bugün yapacağımız Zeka Gücü sınıfı açılışıyla, teknolojik alanda da zenginleştiriyoruz. Bu sınıflarda tam BİLSEM'e göre işler yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell arasında Zeka Gücü sınıfları projesiyle de çok kıymetli ve önemli bir işbirliği yürütülüyor. Tüm BİLSEM'ler bu sınıflarla donatılana kadar sürecek. Turkcell'e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz kendilerinden memnunuz. Özel yetenekli çocuklar Allah'ın insanlığa armağanı. Bu şekilde görüp, yetiştirip, ülkemize kazandırırsak tüm insanlığa hizmet edecekler. Kazanan ülkemiz olacak, insanlık olacak".

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ