USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
29-03-2022 12:39
Google News

Özel sağlık sigortası kaza veya hastalık nedeniyle meydana gelen sağlık sorunlarının tedavisini, poliçenizde yer alan teminatlar ve limitler dâhilinde karşılayan bir sigorta türü şeklinde karşınıza çıkar. Tercih ettiğiniz sigorta şirketine ve teminat kapsamına göre özel sağlık sigortası içerisinde alabileceğiniz hizmetler değişiklik gösterebilir. Bu bağlamda özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünenlerin birçoğu sigorta kapsamının içeriğini merak ediyor. Farklı içerikler sunan özel sağlık sigortası genel olarak ayakta ve yatarak tedavi kapsamında belli hizmetlerden oluşur.

İşte özel sağlık sigortası neleri kapsar sorusunun yanıtı;

Yatarak Tedavi

24 saatten fazla hastanede kalmayı gerektiren ve ayakta tedaviye kıyasla daha kapsamlı tedavi içeren sağlık hizmetleri yatarak tedavi olarak ifade edilir. Özel sağlık sigortası kapsamında karşılanacak masraf ve sunulan teminatlar tercih edilen sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilir. Yatarak tedavi kapsamında, poliçenizin başlangıç tarihi itibariyle yatarak tedavi gerektiren tıbbi müdahale masrafları özel sağlık sigortası içerisinde yer alır. Buna göre;

  • Sigortalının dahili ve/veya cerrahi yatış işlemleri,
  • Cerrah ve hekim ücretleri,
  • Ameliyat malzemesi giderleri,

Ayakta Tedavi

Özel sigorta tarafından karşılanan ayakta tedavi hizmetleri genelde röntgen, tahlil, doktor muayenesi ve ilaç masrafları olarak ifade edilebilir. .Özel sağlık sigorta poliçenizin başlangıç tarihi itibariyle ayakta tedavi gerektiren tıbbi müdahale masrafları bu kapsamda yer alır. Ayakta tedavi teminatı ise 6, 8, 10 veya 12 adet doktor muayene haklarından birini içerir. Buna göre ayakta tedavi kapsamında yer alan faydalar şöyle sıralanabilir;

  • Doktor muayenesi,
  • Görüntüleme hizmetleri (MR, tomografi vb.)
  • Çeşitli tahliller,
  • Fizik tedavi ve rehabilitasyon giderleri,

Check-up Paketi

Anlaşmalı özel hastanelerden özel sağlık sigortası kapsamında check-up paketi alabilirsiniz. Genişletilmiş check-up hizmeti ve standart check-up hizmeti olarak ikiye ayrılan bu seçenekten bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Standart özel sağlık sigortası kapsamının dışında kalan bu hizmet için ek prim ödeyerek satın alım gerçekleştirebilirsiniz.

Özel sağlık sigortası kapsamında yer alarak olası ani kaza ve hastalıklarda anlaşmalı hastanelerden daha uygun ve hızlı bir şekilde hizmet alabilirsiniz. Özel sağlık sigortası fiyatları ve daha fazla hizmet hakkında bilgi almak  https://www.tamamlayicisaglik.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ