USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Özbekistan ile Türkiye arasında, çifte vergilendirmeyi önleme amaçlı uluslararası antlaşma yürürlüğe girdi

Özbekistan ile Türkiye arasında, çifte vergilendirmenin önlenmesi, vergi şeffaflığı ve vergi kaçakçılığına karşı mücadele amacıyla uluslararası antlaşma yürürlüğe girdi

Özbekistan ile Türkiye arasında, çifte vergilendirmeyi önleme amaçlı uluslararası antlaşma yürürlüğe girdi
12-07-2020 22:58
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Özbekistan ile Türkiye arasında, çifte vergilendirmenin önlenmesi amacıyla, uluslararası antlaşma yürürlüğe girdi.

Özbekistan basınına göre, 9 Temmuz 2020 tarihinde, Özbekistan Cumhurbaşkanı'nın 25 Ekim 2017 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'ne yaptığı ziyarette imzalanan 8 Mayıs 1996 tarihli “Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması”nda hükümetler arası anlaşmada değişiklik ve ekleme yapılmasıyla ilgili Protokol yürürlüğe girdi.

Bu arada, iki ülke arasında “Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmasını Değiştiren Protokol’ün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun” 31.01.2020 tarihli Resmî Gazetede de yayımlanmıştı.

Özbek basını, "Belgeye göre, iki Devletin yetkili makamları arasında bilgi alışverişi için güncellenmiş bir prosedür öngörülmekte ve anlaşma vergi tahsilatı konusunda yeni bir norm ile tamamlanmaktadır" şeklinde bilgi verdi.

Değişikliklerin amacı; “iki ülkenin özel ve tüzel kişileri tarafından vergi kaçakçılığına karşı mücadelede verimliliğini artırmaya yardımcı olan ‘vergi şeffaflığı’nın sağlanmasıdır" diye kaydedildi.

Haberde, "Bu değişiklikler ve eklemeler, sözleşme ve yasal çerçevenin iyileştirilmesi ve anlaşmanın hükümlerinin iki ülkenin mevcut vergi yasalarına uygun hale getirilmesi ihtiyacından kaynaklanmaktadır" denildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ