USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Otizmli Ömer kaynaştırma eğitimi ile hayallerine koşuyor

Okuma yazmayı 3 yaşında öğrenen ve müzik yeteneğiyle görenleri hayran bırakan otizmli Ömer, kaynaştırma eğitimi aldığı meslek lisesinde başarılı bir öğrenci olarak dikkat çekiyor.

Otizmli Ömer kaynaştırma eğitimi ile hayallerine koşuyor
01-04-2018 16:32
Google News

ANKARA - SELMA KASAP

Okuma yazmayı 3 yaşında öğrenen ve müzik yeteneğiyle görenleri hayran bırakan otizmli Ömer, kaynaştırma eğitimi aldığı meslek lisesinde başarılı bir öğrenci olarak iyi bir geleceğe hazırlanıyor.

Öğretmenleri ve arkadaşlarının "okulun en sosyal öğrencilerinden" diye tarif ettikleri Ömer, 10 parmak klavye kullanıyor ve müzik derslerinde güzel sesiyle söylediği türkülerle ilgi topluyor.

Hayali konservatuvar okumak

Suzan-Mehmet Gönç Ticaret Meslek Lisesi Büro Yönetimi bölümü 11'inci sınıf öğrencisi Ömer Yıldız, babasının aldığı bağlama ile kendi kendine evde bazı ezgiler çalmaya çalıştığını anlatarak, iyi çalmak için dersler almak istediğini söyledi.

"Türkü söylediğimde kendimi çok iyi hissediyorum. En çok müzik dersini seviyorum." diyen Ömer Yıldız, "Üniversitede konservatuvar okumak istiyorum. Sahneye çıkmak istiyorum. Evde de şarkı söylüyorum. Her türlü türküyü severim ve dinlerim. Hayatta en çok müzikten hoşlanıyorum." diye konuştu.

Ömer'in annesi Nalan Gül de oğlunun 2 yaşında okumaya başladığını belirterek, "Ömer, oyuncakla oynamazdı, okumaya çok düşkündü. O yıllarda Ömer'e otizm teşhisi kondu. Sonra hem özel eğitime hem de kaynaştırma eğitimine başladı. İlkokul, ortaokul ve lisede kaynaştırma eğitimi aldı. Ömer, şu anda çok çok başarılı bir öğrenci oldu. Arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle hiçbir şekilde sorunu yok, gayet güzel anlaşıyor." diye konuştu.

Öğretmenleri Ömer'den memnun

Müzik öğretmeni Ayşe Banu Vaizoğlu, Ömer'in müziği çok sevdiğini ifade ederek, "Müzikle kendisini kaybediyor, müzikten çok keyif alıyor. Sesi de gayet güzel." değerlendirmesini yaptı.

Ömer'in Türk halk müziğine yatkın olduğunu dile getiren Vaizoğlu, "Ömer, konservatuvara giderse başarılı olur. Müzik derslerinde Ömer'in sınıf arkadaşları ile uyumu çok güzel. Sürekli 'ben yapayım' diye öne atılan bir öğrenci." diye konuştu.

Meslek öğretmeni Demet Topkara da Ömer'in kendisi için özel ve zeki çocuklardan biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ömer'le bir diyalog kurduk kendi aramızda. Ömer hiçbir şeyi unutmuyor. Ömer, birçok şeyi bana hatırlatıyor sınıfta. Onu tanıdığım için inanılmaz mutluyum. Çok uyumlu bir öğrenci. Kaynaştırma eğitiminde olan çocuklar diğer çocuklarla birlikte iyi iletişim kurabiliyorlar. Aynı yaşta oldukları için birbirlerini daha iyi anlıyorlar. Ömer'in sınıfı çok özel bir sınıf ve Ömer'le çok iyi vakit geçiriyorlar. Çok güzel hatıraları var ve çok güzel bir lise yaşantısı yaşıyorlar birlikte."

Rehberlik öğretmeni Buket Öztürk ise Ömer'in çok başarılı, iletişimi güçlü, sosyal bir öğrenci olduğunu anlattı.

Ömer'in derslerinde bir problem yaşamadığına dikkati çeken Öztürk, "Ömer, özel yetenekli bir öğrenci. Akademik başarısı çok iyi. 10 parmak klavye kullanıyor. Ömer'in diğer öğrencilerimizden hiçbir farkı yok. Aksine sınıf arkadaşları tarafından çok benimsenmiş ve kabul görmüş bir öğrenci. Akranları, ailesi ve öğretmenleri, Ömer'in en büyük destekçisi." dedi.

Sınıf arkadaşları Ömer'i anlattı

Ömer'in sınıf arkadaşlarından Yağmur Yılmaz, "Biz de Ömer ile birlikte sosyalleşiyoruz. Ömer derslere çok iyi katılıyor, dersleri çok rahat anlıyor. Onun herkesle çok iyi bir iletişimi var. Sınıf arkadaşlarıyla, tüm diğer arkadaşlarıyla da hiç ayırt etmeden konuşuyor. Ömer'i çok seviyoruz, Ömer de bizi seviyor. Onunla çok iyi anlaşıyoruz." diye konuştu.

Ömer'in çok iyi bir zekaya sahip olduğunu, hafızasının da çok kuvvetli olduğunu anlatan sınıf arkadaşlarından Haydar Gazeloğlu ise, şöyle konuştu:

"Ömer, daha çabuk ve çok farklı düşünebiliyor. Sınıfta olan herşeyi takip ediyor ve her konuyu ayrıntısına kadar öğrenmek istiyor. Sınıfta konuşulan bir olayı araştırıyor, buluyor ve derse katılıyor. O, diğer insanlardan daha samimi ve dürüst. Bu yüzden çok daha samimi arkadaşlıklar kurabiliyor. Görme engelli arkadaşımız Ceren'le birlikte düet yaptıklarında çok keyif alıyoruz. Ömer dans ediyor. Biz birlikte çok eğleniyoruz."

Okulda 75 kaynaştırma öğrencisi bulunuyor

Okul müdürü Cihan Yıldırım, kaynaştırma eğitiminin önemine işaret ederken okulda 75 öğrencinin bu eğitimi aldığını, bu öğrencilerin özel durumlarını öğrencilere, öğretmenlere, idari ve yardımcı personele aktararak kaynaştırma eğitimlerine başladıklarını anlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ