USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öğrencileri için voleybol smaç makinesi geliştirdi

Fatsa Sakarya Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Aydoğan, sporcuların sıçrama yeteneklerini geliştirmek ve smaç tekniklerini daha etkili kullanmaları için smaç makinesi geliştirdi. - Anadolu Ajansı

Öğrencileri için voleybol smaç makinesi geliştirdi
23-05-2017 01:32
Google News

ORDU

Fatsa Sakarya Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Selahattin Aydoğan tarafından tasarlanan 'Çift Taraflı Voleybol Smaç Makinesi' öğrencilerin gelişimine katkı sağlıyor.

Kanada'daki bir voleybol takımı tarafından kullanılan tek taraflı smaç makinesine ilişkin internette video izleyen Aydoğan, sporcuların sıçrama yeteneklerini geliştirmek ve smaç tekniklerini daha etkili kullanmaları için smaç makinesi geliştirdi.

İlçede demir işleriyle ilgilenen Kadir İlkbahar'la çift taraflı smaç makinesi üretmek için araştırma yapan Aydoğan, bir haftalık çalışma sonunda "smaçör" adını verdiği çift taraflı smaç makinesini okulun bahçesine kurdu.

Aydoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çift taraflı voleybol smaç makinesini, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında hazırladığını ve yarın okulda düzenlenecek fuarda sergileyeceğini söyledi.

"Tek taraflı makineyi geliştirerek iki taraflı olarak ürettik"

Makinenin tek taraflı olarak dünyada başka örneklerinin bulunduğunu ancak kendisinin bunu çift taraflı olarak yeniden tasarladığını ifade eden Aydoğan, "Tek taraflı makineyi geliştirerek iki taraflı olarak ürettik. Hem uzun hem de kısa boylu sporcuların aynı anda bulunduğu ortamda iki tarafın da çalışacağı bir makine ortaya çıkardık. Öğrencilerimiz bu makineyle çalışıyor ve voleybol tekniklerini çok daha hızlı geliştiriyor." dedi.

Aydoğdu, yaptığı makineye ilerleyen günlerde patent alacağını belirterek, "Türkiye'de ilk defa biz yaptık ve gün geçtikçe geliştirmeyi hedefliyoruz. Makinemiz sabit ve hareketli bir şekilde istenilen yerde kullanılıyor. Ağırlığı demirden oluşan makinemizde yükseklik alçaklık ayarını da kendimiz ayarlayabiliyoruz. Okul bahçelerinde nasıl basketbol potaları yer alıyorsa artık bu makinelerin de yer alması gerekiyor. Voleybol alanında artık dünya deviyiz. Dünya şampiyonu olan kulüp takımlarımız var." diye konuştu.

Makine sayesinde öğrencilerin kısa sürede kol açma ve geliştirme, smaç vurma ve parmaklarını hızlı bir şekilde geliştirme şansı yakaladığına dikkati çeken Aydoğdu, makinenin maliyetinin kullanılan malzemeye göre 2 bin-2 bin 500 lira arasında değiştiğini dile getirdi.

Muhabir: Sefa Eyi




dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ