USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Odasına taşınan eğitimle mutluluğu yaşıyor

Zonguldak'ta yaşayan serebral palsi hastası 10 yaşındaki Boran Tekin, ailesinin özverili çabaları ve MEB'in evde eğitim hizmeti kapsamında sınıf ortamına çevrilen odasında okul atmosferini yaşıyor. - Anadolu Ajansı

Odasına taşınan eğitimle mutluluğu yaşıyor
27-12-2016 15:02
Google News

ZONGULDAK - Gökhan Yılmaz

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yaşayan Yasin ve Eda Kerim Tekin çiftçinin tek çocuğu olan, 1 yaşındayken serebral palsi (beyin felci) tanısı konulan küçük Boran Tekin, ailesinin özverisi ve Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) uygulanan "evde eğitim hizmeti" sayesinde zihinsel ve fiziksel aktivitelerde gelişme gösteriyor.

Anne ve babasının gayretiyle sınıf ortamına çevrilen odasında haftada 5 gün toplam 20 saat eğitim gören Boran, odasında harf ve sayı çalışmalarının yanı sıra fiziksel etkinlik uygulamaları da yapıyor.

"Üzülüp, iç çekmenin hiç kimseye faydası yok"

Anne Eda Kerim Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır evde eğitim hizmeti aldıklarını söyledi.

Ebeveyn olarak ellerinden geldiğince çocuklarına destek olmaya çalıştıklarını anlatan Tekin, "Oğlumun yürüme, konuşma ve tutma hareketlerinde sıkıntısı var. Fizik tedaviye, özel eğitime gidiyor. Her şeyi göstererek, ufak tefek kelimeler çıkararak yapabiliyoruz. Sayıları biliyor. Artık farkındalığı arttı. Her şeyi takip edebiliyor. Gördüğü her şeyi gösterebilir." diye konuştu.

Tekin, bu durumu yaşayan ailelerin çok büyük desteğe ihtiyaçları olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Farkındalıklar artıyor ve giderek iyiye gidiş var. Etraftakilerin 'Ne olmuş?' demesinin hiç kimseye bir faydası yok. Sadece destek olunmalı. Bu konuda yardımcı olunması gerekiyor ama üzülüp, iç çekmenin hiç kimseye, hiçbir şekilde faydası yok. Bu çocuklarımızın sadece hem fiziksel hem de ruhsal anlamda desteğe ihtiyaçları var. Zaten gerekeni yetkililer düşünüyorlar, yapıyorlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ