USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Obama'dan Apple'a: Biz nasıl bulacağız?

Apple'ın ekran kilidiyle ilgili davası sürüyor. Şirket güvenliği gerekçe göstererek inat ediyor. Konuyla ilgili son açıklama Obama'dan geldi.

Obama'dan Apple'a: Biz nasıl bulacağız?
14-03-2016 07:47
Google News

Apple'ın ekran kilidiyle ilgili davası sürüyor. Teknoloji devi şirket, güvenliği gerekçe göstererek inat ediyor. Konuyla ilgili son açıklama Amerikan Başkanı Obama'dan geldi.

Apple ile FBI arasında yaşanan “arka kapı” polemiği sürüyor. En son, Amerikan Hükümeti'nin Apple'dan iOS'in kaynak kodlarını istediğinden bahsetmiştik.

APPLE KARARLI, FBI KODLARI ALMAKTA ISRARLI...

Evet, Apple arka kapı bırakmamakta kararlı, FBI ise kodları almakta. Aslında her iki tarafın da kendince haklı tarafları bulunuyor. Hükümet, kolay yoldan kodları ve gerekli elektronik imzayı elde ederek iOS cihazların yönetimini almak istiyor. Bu sayede herhangi bir şüphe durumunda kolayca bir zanlının cep telefonu veya cihazı incelenebilecek.

Apple ise bu konuda çok endişeli. Güvenlik güçleri her ne kadar gizliliği taahüt etse de firma kullanıcı güvenliği açısından bu durumun iyi olmayacağını söylüyor. Bırakılması istenen arka kapının da yanlış kişiler tarafından kullanılması halinde çok daha kötü sonuçlar doğabilir.

APPLE: FBI, KAMERA VE MİKROFONLARI GİZLİCE KULLANABİLİR!..

Ayrıca Apple, FBI'ın kamera ve mikrofonları gizlice kullanabileceğini söylüyor.
Üstelik bu sadece Amerika için değil, tüm dünya için geçerli.
Yani böyle bir durumda her birimizin elindeki Apple cihazlar FBI için çalışıyor olacak. Tabii Apple'ın söylemine göre.

Dün açıklamada bulunan ABD Başkanı Barack Obama da konuya dahil oldu.
İki tarafın da dinlendiğini söyleyen ABD Başkanı, Apple'ın kaygılarını anladığını ancak bu kadar güçlü ve aşılamaz bir kilidin bir kapısı olması gerektiğini söyledi.
“Örneğin bir çocuk ****cusunu veya bir terör saldırısını nasıl bozabiliriz? Biz telefonun içinde bilgileri nasıl bulacağız?” ifadelerine de yer verdi.

Taraflar, tekrar duruşmada yerlerini alacaklar. Bakalım kazanan kim olacak.


scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ