USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Nur Tatar'ın hedefi altın madalya

Milli tekvandocu Nur Tatar, Güney Kore'de düzenlenecek Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor. - Anadolu Ajansı

Nur Tatar'ın hedefi altın madalya
13-06-2017 15:47
Google News

KOCAELİ - Kadir Yıldız

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ise bronz madalya kazanan milli tekvandocu Nur Tatar, Güney Kore'de düzenlenecek Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde çalışmalarını sürdüren Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin Muju kentinde 24-30 Haziran'da düzenlenecek Dünya Tekvando Şampiyonası'na hazırlandığını, bunun için birçok uluslararası turnuvada mücadele ettiğini belirtti.

Milli tekvandocu, şampiyonanın yapılacağı yerin incelendiğini ve bu nedenle rakımı yüksek bir yerde kamp yapmayı uygun gördüklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Bu yıl Türkiye'ye altın madalyayla dönmek istiyorum. Hazırlıklarımız güzel geçiyor. İnşallah Güney Kore'de de en iyi şekilde madalyaları alıp ülkemize döneceğiz. Kariyerimde dünya şampiyonluğum yok. En son dünya ikinciliğim vardı. Dünya ve Avrupa'da takımlarda var. 2012 Londra'da gümüş, 2016 Rio'da bronz madalyaya sahip oldum. Avrupa'da şampiyonluğum var ama bunu büyütmek istiyorum."

Nur, şampiyonadaki pozisyonuna ilişkin, "Güney Koreli rakibim üst kiloya çıktığı için ranking 1'deyim. İnşallah nasip olur orada da final yapmak. 2020 hedefimiz tabii ki. Bir sporcunun en büyük hayali olimpiyat. Ben 2 madalyaya ulaştım ama aç olduğum bir madalya daha var. İnşallah altına da ulaşırım." şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ