USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Nüfus müdürlükleri, YKS'ye girecek öğrencilerin kimlik kartı başvuruları için cumartesi açık olacak

Nüfus müdürlükleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı başvurularının alınması için 30 Mayıs Cumartesi hizmet verecek.

Nüfus müdürlükleri, YKS'ye girecek öğrencilerin kimlik kartı başvuruları için cumartesi açık olacak
29-05-2020 02:24
Google News

ANKARA (AA) - Nüfus ve VatandaÅŸlık Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünün Twitter hesabından yapılan açıklamada, Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleÅŸtirilecek YükseköÄŸretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öÄŸrencilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı baÅŸvurularının alınması amacıyla tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 30 Mayıs Cumartesi 10.00-17.00 saatleri arasında açık bulundurulacağı bildirildi.

Açıklamada ÅŸunlar kaydedildi:

"SokaÄŸa çıkma kısıtlamasının olduÄŸu 30 Mayıs Cumartesi günü 15 yaşını tamamlayanların kendileriyle birlikte ana, baba, veli veya vasisi, T.C. kimlik kartı baÅŸvurusunda bulunmakla sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sınava baÅŸvurulduÄŸunu gösterir fotoÄŸraflı belgeyle 10.00-17.00 saatleri arasında sokaÄŸa çıkabileceklerdir.

ÖÄŸrencilerimizin maÄŸdur olmaması için baÅŸvurudan önce T.C. kimlik kartı bedellerinin, PTT, anlaÅŸmalı bankalar ya da interaktif vergi dairesi 'https:// ivd.gib.gov.tr' adresinden yatırılması ve son 6 ayda çekilmiÅŸ 1 adet biyometrik fotoÄŸraf ile bulundukları yer il veya ilçe nüfus müdürlüklerine randevusuz olarak müracaat etmeleri gerekmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi