USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Normal ve üstün yetenekli öğrenciler bir arada eğitim görüyor

Prof. Dr. Ümit Davaslıgil, normal zeka düzeyindeki çocukların, üstün zekalı yaşıtlarıyla birlikte aynı sınıfta ve benzer eğitim programına dahil edildiği sistemin her iki taraf için de olumlu olacağını kaydetti.

Normal ve üstün yetenekli öğrenciler bir arada eğitim görüyor
14-01-2019 19:23
Google News

Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Davaslıgil, 2002'de ‘Üstün Zekâlı Öğrencileri Normal Yaşıtlarından Tamamen Ayırmadan Eğitim İhtiyaçlarını Karşılayacak Bir Modelin Geliştirilmesi' başlığıyla başlattığı eğitim projelerini farklı çalışmalarla sürdürüyor.

Normal ve üstün yetenekli öğrencilerin bir arada eğitim gördükleri Maltepe Çocuk Üniversitesi'nin de koordinatörlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Davaslıgil, bu eğitim sisteminde iki tarafında olumlu yansımalar alacağını kaydetti.

Üstün zekalı çocuklar için uygulanan özel (farklılaştırılmış) programların normal zekaya sahip çocuklara da -öğrenme hız ve ilgi alanları dikkate alınarak- uygulanabileceğini savunan Davaslıgil, “Bir arada öğretime tâbi tutulduklarında, her iki gruptaki çocukların yarar sağladıklarını gördük. Hatta normal zeka sınırları içinde olan çocukların üreticilik puanlarının üstün zeka sınırlarına çok yaklaştığını da tespit ettik” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ