USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Nepal değil Manisa

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Kargınışıklar Mahallesi'nde sert iklim yapısı ve sarp arazisi nedeniyle ahşap ve kerpiç kullanılarak birbirine geçmeli şeklinde kurulan yapı görenlerin ilgisini çekiyor.

Nepal değil Manisa
11-02-2019 14:47
Google News

Nepal'i andıran evler foto safari tutkunlarının uğrak yeri haline gelirken, evlerde zor şartlar altında yaşayan yaklaşık 35 aile de evlerin çökme tehlikesinden dolayı diken üstünde yaşamlarını sürdürdüklerini anlattı.

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı yaklaşık 1200 nüfuslu Kargınışıklar Mahallesi, Osmanlı döneminin izlerini taşıyor. Sarp arazi koşulları, iklim yapısı nedeniyle ahşap ve kerpiçten yapılan evler, bitişik nizamla inşa edilmeleri nedeniyle dikkat çekiyor.

Halıcılık, orman işçiliği ve kiraz yetiştiriciliğiyle geçimini sağlayan mahalle halkı, bitişik evlerinde komşuluk ilişkilerini geliştiriyor ve evler daha kolay ısınıyor. Maddi durumu zayıf yaklaşık 35 aile bu evlerde iç içe hayatlarını sürdürürken, evlerin mimarisi fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekti.

Birçok dergi ve fotoğraf tutkunu Kargınışıklar Mahallesi'ne giderek, bu ilginç evleri fotoğrafladı. İlgiden memnun olan mahalle halkı aynı zamanda evlerde yaşamın zor olmasından dolayı kendilerine yeni ev yapılmasını istedi.

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ