USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Nef yurt dışı açılımına 2020'de hız verecek

"Londra'da içinde bulunduğumuz projelerde teslimler yapılmaya başladı. Brooklyn'deki projemizde de inşaat başladı. "

Nef yurt dışı açılımına 2020'de hız verecek
29-01-2020 13:38
Google News

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 2019'da ağırlık verdikleri yurt dışı açılımını 2020'de de sürdüreceklerini belirterek, "Almanya'da biri Frankfurt'da biri Hannover'da olmak üzere iki proje için çalışmalara başladık. Bu şehirler dışında Almanya'da üç farklı proje daha geliştirmek istiyoruz. Bunun yanında New York ve Almatı'da da var olan projelerimize ilave olarak birer yeni projeyi daha hayata geçireceğiz." dedi.

Erden Timur, AA muhabirine Türkiye ekonomisi ve Nef açısından 2019'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi, 2020'den beklentilerini paylaştı.

Küresel anlamda 2019'un oldukça hareketli, sancılı ve gergin bir yıl olduğunu aktaran Timur, ticaret savaşlarının piyasaları ve ekonomik kararları olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Timur, tüm bunlara rağmen Türkiye özelinde işlerin özellikle 2019'un ikinci yarısında hızla normale döndüğünü vurgulayarak, "Büyüme, faiz ve enflasyon konusundaki toparlanma ciddi bir moral yarattı. Tüketici güvenindeki hızlı iyileşme ticarete de yansımış durumda. Dolayısıyla negatif döngü kırılmış gibi görünüyor. Son birkaç yılı düşünürsek; 2019'daki toparlanma en kötünün geride kaldığını gösterdi." diye konuştu.

Geçen yıl enflasyon ve büyüme göstergelerinde pozitif aşamalar kaydedildiğini anlatan Timur, şunları kaydetti:

"Büyüme hızındaki yavaşlama yeniden toparlanma eğilimine geçti. Mevcut büyüme elbette yeterli değil. Türkiye, daha fazla istihdam ve milli gelir yaratmak için yüzde 5'lik büyüme bandına girmeli. Bu açıdan, 2020 dengeli büyüme yılı olacak diyebilirim. Yapısal reformlar, alınan tedbirler ve verilen teşviklerin etkisiyle ekonomideki daralmanın geride kaldığı bir döneme giriyoruz. Ekonomik göstergelerde hükumetin belirlediği hedeflere yakın bir tablonun oluşması, 2020 için umutlarımızı artırıyor. Tablonun geneline bakacak olursak enflasyon ve faizdeki gerileme, ihracat ve sanayi üretimindeki artış, cari açıktaki iyileşme, tüketici güveninin yeniden yükselişe geçmesi, ekonomik büyümenin 2020'de daha hızlanacağını gösteriyor."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ