USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Doğu ve Güneydoğu'da çağrı merkezlerinin sayısı artacak

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi ile bölgede çağrı merkezleri sektöründe 3 yıl içinde 80 milyon liralık yatırım yapılması ve 8-10 bin kişiye istihdam yaratılması ve bekleniyor.


Doğu ve Güneydoğu'da çağrı merkezlerinin sayısı artacak
26-09-2016 17:04
Google News

İSTANBUL (AA) - Hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, özellikle bu bölgelerde istihdama önemli katkı sağlayan çağrı merkezleri sektöründe memnuniyetle karşılandı. Teşviklerin bölgede istihdam ve yatırımlara katkı sağlamasını bekleyen Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) temsilcileri, paketin detaylarının netleşmesini bekliyor.

"Paket son derece önemli"
Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere terörün olduğu bölgelere yapılan desteklerin büyük önem taşıdığını ifade ederek, fırsat eşitliğinin yaratılması, bölgedeki işsizliğin ve eşitsizliğin giderilmesi için hükümetin açıkladığı bu paketin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Tarakçı, Doğu ve Güneydoğu'da istihdamın artırılmasının "hayati" olduğuna işaret ederken, dernek ve sektör olarak, açıklanan paketi çok isabetli bulduklarını, bu ve bunun gibi destek ve hamlelerin bölgedeki terörün bitmesine katkı sağlayacağını, bölgenin kalkındırılması halinde teröre desteğin azalacağını, hamlenin çok yerinde olduğunu söyledi.

"Paket ile bölgede 10-12 bin civarında bir istihdam yaratılabilecek"
ÇMD Başkanı Tarakçı, sektörde Türkiye genelinde 85-90 bin civarında müşteri temsilcisi bulunduğunu ifade ederken, ÇMD'nin uzun zamandır İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illere gidilmesi yönünde kurumları teşvik ettiğini, bu konuda son 6-7 yılda başarı sağladıklarını, şu anda 50'nin üzerinde ilde en az bir tane çağrı merkezi olduğunu, bu çağrı merkezlerinin çoğunun bulunduğu ilin en büyük işvereni konumuna ulaştığını kaydetti.

Bölgeye yapılacak yatırımların istikrarlı olmasının önemine vurgu yaparak, bu kapsamda oldukça dikkatli adımlar atacaklarını belirten Tarakçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu oldukça önemli bir paket. Alt detaylar netleşirken yine görüşlerimizi paylaşacağız ve bölgede istihdamın artırılması adına iyi sonuçlar alacağız. Bölgeye en çok yatırımı yapan dış kaynak çağrı merkezlerinin büyük kısmı yabancı şirketler. Dolayısıyla yabancılar zaten bu işe büyük ölçüde öncülük ettiler, teşviklerle birlikte etmeye de devam edeceklerdir. Kalkınma Bakanlığı ile yaptığımız ön çalışmalar kapsamında, paketle bölgede 10-12 bin civarında bir istihdam yaratılabileceği öngörüsünde bulunduk. Detaylar netleştiğinde bu öngörüleri daha sağlam yapabileceğiz. 3 yıl içinde 8-10 bin civarında bir istihdamın o bölgeye sadece çağrı merkezi sektöründen geleceğini düşünüyorum. Bu da bölgeye 3 yıl içinde 80 milyon liralık bir yatırım gideceği anlamına geliyor."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ