USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

NATO PA Türk Grubu Başkanı, AK Parti Milletvekili Çonkar: PKK, PYD, YPG aynı örgütün kolları

NATO PA Türk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Çonkar, "Artık bu mızrak bu çuvala sığmıyor. PKK eşittir PYD eşittir YPG. Bunların hepsi aynı örgütün kollarıdır." dedi.

NATO PA Türk Grubu Başkanı, AK Parti Milletvekili Çonkar: PKK, PYD, YPG aynı örgütün kolları
22-02-2018 18:00
Google News

BRÜKSEL (AA) - ÅžERÄ°FE ÇETÄ°N/YUSUF HATÄ°P - NATO Parlamenterler Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu BaÅŸkanı, AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, "Artık bu mızrak bu çuvala sığmıyor. PKK eÅŸittir PYD eÅŸittir YPG. Bunların hepsi aynı örgütün kollarıdır. Bunu bildikleri halde ifade etmeyen müttefiklerin de artık bunu sahada göstermelerini, sahada atacakları adımlarla da Türkiye’nin güvenini tekrardan tesis etmeleri, kazanmaları gerektiÄŸi mesajını iletiyoruz." dedi.

NATO PA Ortak Komite Toplantıları için Brüksel’de bulunan Çonkar, AA muhabirine toplantı ve temasları hakkında deÄŸerlendirmelerde bulundu.

NATO PA’nın ittifaka üye olan 29 ülkenin 250’den fazla parlamenterle temsil edildiÄŸi bir oluÅŸum olduÄŸunu hatırlatan Çonkar, Türkiye'nin de 18 milletvekiliyle en yüksek sayıda temsil edilen ülkelerden biri olduÄŸunu aktardı.

Milletvekillerinin siyasi, savunma ve güvenlik, ekonomi, bilim ve teknoloji, güvenliÄŸin sivil boyutu gibi farklı komisyonlarla çalışmalarını yürüttüÄŸünü kaydeden Çonkar, NATO PA’nın bu çerçevede raporlar hazırladığını, NATO karargahında Kuzey Atlantik Ä°ttifakı yıllık toplantılarına katıldığını ve böylelikle NATO’nun politikalarının belirlenmesine ve zirve gündemlerinin oluÅŸturulmasına katkıda bulunduÄŸunu belirtti.

"Terörle mücadele NATO’nun öncelikli gündemi olmalı"

Türkiye’den 12 milletvekiliyle Brüksel'e geldiklerini anlatan Çonkar, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 29 ülkenin temsilcileri ve NATO PA baÅŸkanlarının katılımıyla düzenlenen Kuzey Atlantik Konseyi toplantısında Türkiye’nin bölgesel ve küresel güvenliÄŸe, ittifaka ve operasyonlarına katkıları hakkında konuÅŸtuÄŸunu ifade etti.

Çonkar, toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin YPG/PKK-DEAÅž’a yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na iliÅŸkin müttefiklere detaylı bilgiler verdiÄŸini belirterek, "Bizim NATO ittifakından beklentilerimizi, özellikle tüm terör örgütlerine karşı olan mücadelede bu meselenin NATO’nun öncelikli gündemlerinden biri olması gerektiÄŸi ve NATO ittifakının dayanışması ve uyumu açısından da bu desteÄŸin çok önemli olduÄŸunu vurguladık." diye konuÅŸtu.

Zeytin Dalı Harekatı’na NATO çerçevesinde Türkiye’ye yönelik "en üst düzeyde açıktan bir destek” olduÄŸunu ifade eden Çonkar, "Hem NATO Genel Sekreteri’nin açıklamaları, hem diÄŸer büyük ülkelerin yaptıkları açıklamalarla bu mesele kabul görmüÅŸ. Bu noktada bir tepki, baskı olmadığını söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olumsuz bir tutum gösteren olmadı." diyen Çonkar, Amerikan heyet baÅŸkanı Micheal Turner’ın özellikle Türkiye’ye yönelik pozitif ve Türkiye’nin NATO kapsamında rolüne vurgu yapan bir konuÅŸma yapmasının, ABD'ninn son dönemde Türkiye’yle gerginleÅŸen iliÅŸkilerini tamir etme yönünde birtakım hamleler içinde olduÄŸunu gösterdiÄŸini deÄŸerlendirdi.

Türkiye-Amerika heyeti ikili görüÅŸme yaptı

Çonkar, toplantı sonrasında Amerika heyetinin talebi üzerine heyetler arasında önemli bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiklerini, heyet baÅŸkanına PKK-PYD iliÅŸkisini delillendiren kapsamlı bir dosya verdiÄŸini belirterek, "Türkiye olarak Amerika’dan beklentilerimiz nedir, çok açık ve zarif bir ÅŸekilde, en can alıcı konuları onların dikkatine getirdik." dedi.

"Müttefikler Türkiye’nin güvenini tekrar tesis etmeli"

Temaslarında terörle mücadele konusunun NATO Zirvesi’nin gündem maddesi olması gerektiÄŸi görüÅŸünü aktardıklarını anlatan Çonkar, "Terörle mücadele konusu artık NATO Zirvesi’nin gündem baÅŸlıklarından biri haline getirilecek." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Çonkar, Türkiye’nin temel beklentisinin NATO müttefiklerinin PYD/YPG/PKK iliÅŸkisinin kabul etmesi ve bunun önemli müttefikler tarafından ifade edilmesi olduÄŸunu kaydederek, “Artık bu mızrak bu çuvala sığmıyor. PKK eÅŸittir PYD eÅŸittir YPG. Bunların hepsi aynı örgütün kollarıdır. Bunu bildikleri halde ifade etmeyen müttefiklerin de artık bunu sahada göstermelerini, sahada atacakları adımlarla da Türkiye’nin güvenini tekrardan tesis etmeleri, kazanmaları gerektiÄŸi mesajını iletiyoruz." açıklamasında bulundu.

NATO içerisinde ikili ülkeler arasında yaÅŸanan hadiselerin yanı sıra Türkiye’nin NATO’yla kurumsal bir iliÅŸkisi bulunduÄŸuna dikkati çeken Çonkar, "Bunun ayrımını iyi yapmak lazım. Türkiye burada NATO içerisinde etkin bir ülke, sözü dinlenen bir ülke ve pek çok açıdan da operasyonlarda da ön plana çıkan, kendi menfaatleri ve ortak güvenlik anlamında önemli ve sözü dinlenen bir ülke olduÄŸunu kamuoyumuzun bilmesinde yarar var." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4BaÅŸakÅŸehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6BeÅŸiktaÅŸ3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20Ä°stanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi