USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'NATO'da tasdik edilecek Eylem Planı, Türkiye için kazanım'

Türkiye’nin NATO nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ceylan, NATO'da tasdik edilecek Eylem Planının Türkiye için kazanım olduğunu söyledi. - Anadolu Ajansı

'NATO'da tasdik edilecek Eylem Planı, Türkiye için kazanım'
23-05-2017 15:32
Google News

BRÜKSEL - ŞERİFE ÇETİN

Türkiye’nin NATO nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Fatih Ceylan, AA muhabirine NATO toplantısı gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Liderlerin gündeminde iki ana konu olacağını kaydeden Ceylan, bunların savunma harcalarının artırılması taahhüdü ile terörizmle karşı mücadelede NATO'nun oynayabileceği rol olduğunu açıkladı.

Ceylan, 25 Mayıs'ta Brüksel'de düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nda terörle mücadele bağlamında liderlere eylem planının sunulacağı belirterek, "Bu, Türkiye adına bir kazanımdır ve bizim terörle mücadele konusunda NATO’dan beklentilerimize de büyük ölçüde cevap veren bir adımdır.” dedi.

Ceylan, şöyle devam etti:

"Avrupa’da ve Türkiye’de arka arkaya gelen terör saldırıları dolayısıyla biz Varşova Zirvesi’ni takiben bu konunun NATO içinde canlı tutulması için ciddi uğraşlar verdik, sürekli girişimler yaptık. NATO’nun bu konuda mutlaka bir rol alması gerektiğini söyledik."

Ceylan, gündeme gelecek diğer muhtemel konular arasında Rusya ile ilişkiler, Afganistan, Libya ve Balkanlar'ın bulunduğunu kaydetti.

Muhabir: Şerife Çetin

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ