Çukurova Belediyesi Meclis Salonu’nda, 3 ayda bir düzenlenen Danışma Kurulu’nda söz alan Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Vursavuş, “Ben de müteahhidim, iskan kontrolü için belediye görevlileri gelip gittikten sonra, müteahhit değişiklikler yapıyor. Ben de müteahhidim ve bunları biliyorum. Ancak, Adana’nın daha yeşil olması için havanın portakal çiçeği kokusuna bürünmesi için iskan başvurusu yapan bina sahibine, turunç yada portakal fidanı dikme zorunluluğu getirilsin. Böylece, her inşaatın yeşile de katkısı olur” dedi. Vursavuş’un önerisine sıcak bakan Başkan Çetin, bürokratlarına talimat vererek, konunun meclis gündemine taşınmasını istedi. Çetin, yeşil Çukurova’nın bu uygulama ile birlikte, daha yeşil bir kent haline dönüşeceğini belirtti.
“İLKLERİ YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Çukurova Belediyesi olarak, Adana’ya ve Türkiye’ye örnek olacak uygulamalarla gündeme geldiklerini belirten Başkan Çetin, “Engelsiz kent için, geçtiğimiz aylarda bir adım attık ve işe görme engellilerin kullanacağı asansörlerden başladık. Yeni yapılacak binalara, görme engellilerin kullanabileceği standartlarda asansör koyma zorunluluğu getirdik. Projesinde bu uygulamaya yer vermeyene ruhsat vermeyeceğimizi bildirdik.
Bir başka uygulamamız ise narenciye isimleri verilen sokaklarımızdı. Beyazevler Mahallesi'ndeki sokaklarımıza, portakal, turunç, limon ve greyfurt adını vermiştik. Şimdi yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyoruz. Meclis kararı alındıktan sonra hayata geçecek uygulamamızla, yapımı tamamlanan inşaatların iskan başvurularında, bahçelerine narenciye dikme zorunluluğu getiriyoruz. Bahçesinde narenciye bitkisi olmayan hiçbir binaya iskan izni vermeyeceğiz. Türkiye’de örneği var mı bilmiyorum ama bu uygulamalar Adana’da bir ilki oluşturuyor. Çukurova’da ilkleri hayata geçirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
dikGAZETE.com