USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Müzesi ölüm yıl dönümünde boş kaldı

Ünlü ses sanatçısı Müslüm Gürses ölümünün 3.’üncü yıl dönümünde İstanbul Zincirlikuyu’daki mezarı başında anılırken, memleketi Şanlıurfa’da bulunan müzesine ziyaretçi gelmedi.7 Mayıs 1953 yılında Şanlıurfa’nın Halfeti...

Müzesi ölüm yıl dönümünde boş kaldı
03-03-2016 14:19
Google News
Ünlü ses sanatçısı Müslüm Gürses ölümünün 3.’üncü yıl dönümünde İstanbul Zincirlikuyu’daki mezarı başında anılırken, memleketi Şanlıurfa’da bulunan müzesine ziyaretçi gelmedi.
7 Mayıs 1953 yılında Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Fıstıközü köyündeki kerpiç bir evde dünyaya gelen Müslüm Gürses, 3 Mart 2013 yılında vefat etti. İstanbul Zincirlikuyu’da defnedilen ünlü ses sanatçısı Müslüm Gürses için Şanlıurfa’da açılan müze ölümünün 3.’üncü yıl dönümünde ziyaretçilerini bekliyor. Kurtuluş Müzesi’nin bahçesinde bulunan Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi sabahın erken saatlerinden itibaren kapılarını ziyaretçilerine açtı. Görevliler müzenin bahçesinde temizlik çalışmaları yaptıktan sonra ziyaretçilerin gelmesini bekledi. Yıl boyunca fazla ziyaretçinin gelmediği Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi’nde ünlü sanatçının kişisel eşyalarından kıyafetlerine kadar bir çok eşyası bulunuyor. Sanatçının sürekli taktığı güneş gözlüğünden elinden düşürmediği tespihine kadar bir çok ürünü barındıran müzede sanatçının çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğrafları, konserlerde ve normal hayatta giydiği elbiseleri, ayakkabıları, gömlekleri, kullandığı müzik aletleri, ilk çıkarttığı taş plaklar ve kasetleri bulunuyor. Ayrıca hayranları için Müslüm Gürses’e ait konserde şarkı söylerken yapılmış bir de balmumu heykeli var.
Müze hakkında bilgi veren müze sorumlusu Zeynep Yılmaz, “Müslüm Gürses’in buradaki eserlerinin hepsini merak ediyorlar. Müzenin kendisini merak ediyorlar. Tarihi konağın içinde olması nedeniyle konağı merak ediyorlar. İçeri girdikten sonra da sahne kostümleri, burada görüldüğü gibi kişisel eşyaları, plaketleri, ödülleri, kasetleri, orijinal ilk taş plaklarını merak ediyorlar. Kendine has gözünden çıkarmadığı gözlüğü, çakmağı, saati, tespihi var. Cep telefonu da var. Rahmetlinin hastanede yatarken son görüntüleri var içinde. Özellikle sedef işlemeli bağlaması çok orijinal. Onu da ziyaretçiler gelip hayranlıkla izliyor. Bugün asıl organizasyon mezarı başında. Orada tören yapıldığı için belki buraya gelemediler” şeklinde konuştu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ