USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'Musul operasyonunda Türkiye 'denge unsuru' olacak'

Iraklı akademisyenler, Türkiye'nin Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda denge unsuru olacağını belirtti. - Anadolu Ajansı

'Musul operasyonunda Türkiye 'denge unsuru' olacak'
21-10-2016 00:37
Google News

İSTANBUL

Iraklı akademisyenler, Türkiye'nin Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda denge unsuru olacağını belirtti.

İstanbul'da ikamet eden akademisyenler, Türkiye'nin operasyona katılımıyla ilgili görüşleri ile Haşdi Şabi'nin, Felluce'de olduğu gibi Musul sakinlerine yönelik de ihlaller gerçekleştireceği yönündeki endişelerini AA muhabirine anlattı.

Bağdat'taki Irak Üniversitesinde öğretim görevlisi Abdulcebbar Kazım, "Türkiye'nin Musul'u DEAŞ'tan temizleme operasyonuna katılması, operasyona katılacak askeri yapıda büyük ölçüde bir denge oluşturacak. Türkiye operasyonda denge unsuru olacak." dedi.

Türkiye'nin, bu krizlerle mücadelede iyi bir politika izlediğini ifade eden Kazım, Musul halkının büyük çoğunluğunun Türkiye'nin operasyona katılmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Operasyonda Türkiye'nin yer almasına yönelik çekincelerin bir gerekçesinin olmadığını düşündüğünü aktaran Kazım, bu çerçevede kentin DEAŞ'tan temizlenmesi için atılan adımların iyi karşılanması gerektiğini söyledi.

"Musul'da belirsizlikten kaynaklanan endişe halinin hakim"

Kazım, Musul sakinlerinin, Felluce ve Salahaddin illerinde olduğu gibi Haşdi Şabi'nin "katliamlar gerçekleştirmesinden" korktuğunu ifade etti.

Türkiye'de ikamet eden Musullu araştırmacı Hişam el-Enis de Musul'da halihazırda bir kargaşa ve belirsizlikten kaynaklanan endişe halinin hakim olduğunu belirtti.

"Musullular, özellikle maaşların kesilmesinin ardından büyük ekonomik problemlerle karşı karşıya kaldı." diyen Enis, Haşdi Şabi'nin Musul'a girmeyeceğini teyit eden resmi açıklamalara rağmen bölge sakinlerinin hala bu yönde kaygılar taşıdığını dile getirdi.

Muhabir: Suhib Mohammad Nemed Abed,Hacer Başer

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ