USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD “Startup Yatırımcılığı Konferansı”

"Yaptığımız startuplarda medeniyet inşası oluşturacak bir zihniyet barındırmamız lazım."

MÜSİAD “Startup Yatırımcılığı Konferansı”
05-02-2020 17:03
Google News

MÜSİAD Ortaklık Geliştirme ve Koordinasyon Üst Kurulu Başkanı Hikmet Köse, yapılan startuplarda medeniyet inşası oluşturacak bir zihniyet barındırılması gerektiğini belirterek, “Yani kurguladığımız mekanizmaları dünyada gayri adil sisteme taş koyacak boyutta kullanabileceğimiz zeminde oluşturmamız lazım.” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Dijital Dönüşüm Komitesi'nce, “Startup Yatırımcılığı Konferansı” düzenlendi. Konferansta, “Yeni Nesil Girişimcilik Yeni Nesil Yatırımcılık”, “Startup Yatırımcılığı Türleri” ve “Girişimcilerin Gözünden Başarısızlık ve Başarı” gibi konular ele alındı.

Konferansın açılışında konuşan MÜSİAD Ortaklık Geliştirme ve Koordinasyon Üst Kurulu Başkanı Hikmet Köse, Startup projelerine adaptasyonun veya bu kültüre geçişin tarihimize bakıldığında, çok da zor olacakmış gibi gelmediğini ifade etti.

Köse, yetişmiş insanların global sermaye veya global yöneticiler tarafından transferiyle beyin göçünün gerçekleştiğini kaydederek, “Artık dünyada fikir göçü başladı. Startup ve fikir üretme konularını eğer stratejik bir zemin üzerinde yapmıyorsak medeniyetimize ve dünyadaki gayri adil sisteme karşı üretmeye çalıştığımız anlayışa hizmet etmeyecektir.” diye konuştu.

Fikirlere sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Köse, “Ürettiğimiz fikirler inşa edeceğimiz medeniyete hizmet edecekse, bu fikirleri ne pahasına olursa olsun global güçlerin elinden almamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Köse, global sermayeye fikir üretmek üzere gayret sarf edilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, “Yaptığımız startuplarda medeniyet inşası oluşturacak bir zihniyet barındırmamız lazım. Yani kurguladığımız mekanizmaları dünyada gayri adil sisteme taş koyacak boyutta kullanabileceğimiz zeminde oluşturmamız lazım. Uzun zamandır ümmet olarak, toplum olarak ıskaladığımız şeylerden biri de maalesef bilginin halen kıymetini anlamış değiliz. Fikir üretmezsek, yenilik üretmezsek asla bir yere varamayız.” değerlendirmesinde bulundu.
 

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ