USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Mülki ve idari amirleri 6 konuda uyardı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinde mülki ve idari amirlerinin halkla iç içe olması gerektiğine dikkat çekti ve dikkat edilmesi gereken 6 hususu anlattı.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde Doğu ve Güneydoğu...

Mülki ve idari amirleri 6 konuda uyardı
03-02-2016 18:07
Google News
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinde mülki ve idari amirlerinin halkla iç içe olması gerektiğine dikkat çekti ve dikkat edilmesi gereken 6 hususu anlattı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde Doğu ve Güneydoğu illerinin mülki ve idari amirleri ile biraraya geldi. Davutoğlu, çok önemli bir dönemden geçildiğini ve o tarihi dönemeçlerde doğru kararlar alınması gerektiğine işaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asırlardır büyük yüzleşmelerin içinden çıkıp geldiğini ifade etti. Bugün kapsamlı bir şekilde yaşanan gelişmeleri değerlendireceklerini belirten Davutoğlu, "Milletimizin istikbalini teminat altına almak istiyorsak millet vicdanı ile devlet aklını buluşturacağız. Millet vicdanı ile bulaşamayan devlet aklı bir müddet sonra otoriterleşir. Önemli olan hepimizin bir devlet aklı etrafında buluşabilmesi. Bu devlet aklının da millet vicdanı ile buluşması. Millet vicdanı var da devlet aklı yoksa devlet acizleşir. Şimdi bizim hedefimiz, milletin derin vicdanı ile devletin asırlardan bu yana gelen aklıyla buluşturmak. Terörle mücadele mekanik mücadele değildir. Millet vicdanı ile buluşmuş devlet aklıyla yürütülen bir mücadele başarıyla neticelenir" ifadelerini kullandı.
Terörle mücadele sonrasında atılacak adımlarla ilgili eylem planına işaret eden Davutoğlu, Mardin’de milletin vicdanı ve devlet aklını birleştiren çerçeve planı açıklayacağını ifade etti. Davutoğlu, bundan sonra her hafta sonu bölge ziyaretlerini yapacağını belirterek, "Sizin de bu görüşmelere ve buluşmalara hazırlıklı şekilde beklemenizi istiyorum. Sizlere emanet edilen vatan toprağındaki olay ile ilgili sizlerle kanaatlerimi paylaşacağım" dedi.

"HALKA İÇ İÇE OLUNACAK"
Dikkat edilmesi gereken altı hususun olduğunu belirten Davutoğlu, "Birincisi bütün bu görevlerin anlamı ve muhtevası halkımızın ve ülkemizin geleceği, dolayısıyla halkla iç içe olunacak. Halktan kopuk izole bir devlet olmayacağız. Acısında da düğününde de, şenliğinde, yasında da birarada olacaksınız. Hiçbir şekilde onlardan kopuk ve ünvan memuru olmayacaksınız. Hem alanda halkla beraber olun, çarşıya pazara çıkın. Halktan uzak kalan birisi güvenlik görevini yapmamıştır" diye konuştu.
Davutoğlu, "Sivil toplumla her hafta biraraya gelerek alandan bilgi almanızı istiyorum, kanaat önderleri Doğu ve Güneydoğu’da aşiretlerin önem verdiği şahıslar, eğer o kanaat önderine o halk önem veriyorsa devlet o kanaate önem verecek" dedi.
İkincisinin kamu düzenini koruma ve muhafaza etme olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Otoriteyi devlet ile yan yana zikretmeyin, devlet kudrettir ama aynı zamanda şefkattir. Bunu yaparken, tek meşru güç kullanma yetkisi halk tarafından seçilen siyasi iradeye tabi olan güvenlik güçleridir. Başka hiç kimsenin bir yeri kontrol altında tutma, şu veya bu şekilde güç kullanma yetkisi yoktur. Bazı akademisyenlerin son derece şansız bildirisi oldu, meydan okumuştum, hala okuyorum, daha cevap gelmedi. Çağdaşlıktan bahsederler ama çağdaş bir devlette hesap veremeyenlerin aynı zamanda güç kullanamayacağından bahsedemezler" şeklinde konuştu.
Davutoğlu, "Bu terör örgütünün tehdit ettiği insanların başına ne geleceğinden emin misiniz? Birçoğunun ifadeleri, biz sesimizi yükselttiğimizde tehdit ediliyoruz. Bu kaygıyı kimseye yaşatmayacaksınız" şeklinde konuştu.

"ÜÇÜNCÜ BOYUT TERÖRLE MÜCADELE"
Üçüncü boyutun terörle mücadele olduğunu belirten Davutoğlu, "Üzerine en kararlı şekilde gideceksiniz, halk ile teröristi ayırt edeceksiniz. Askerimiz, polisimiz halka şefkat gösterirken, yüreğiyle teröriste karşı kudret gösterirken bileğiyle gösterecek" ifadelerini kullandı.

"DÖRDÜNCÜ HUSUS, KAMU HİZMETLERİNİN AKSAMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"
"Dördüncü husus, kamu hizmetlerinin aksamasına izin vermeyeceğiz" diyen Davutoğlu, "Hiçbir eğitim aksaması yapmayacağız, yoksa bu terör örgütü gencecik çocukları kandırıp erken çağda ölüme gönderir. Biz o çocukları spor salonlarında olsun istiyoruz, barikatlar arkasında bu çocuklar çürümesin istiyoruz. Ben aynı okulda sağcı ve solcu arkadaşlarını kaybetmiş insanlardan birisiyim. Bazı öğretmenlerin propaganda faaliyetleri içinde olduğu bilgisi geliyor. Öğretmenlerimizle yakından işbirliği içinde olacak, kahraman öğretmenlerimizi de buradan selamlıyorum. Sağlık hizmetleri aksamayacak. Biz, sağlık hizmetlerini anında yerine getireceğiz. Sağlık Bakanımız buradayken söyleyeyim, ’Akşam not geldiyse, sabah doktor gitsin. Hiçbir hastamız hastane köşelerinde bırakılmayacak" şeklinde konuştu.

"KAZILAN ÇUKURLARIN KAPATILMASI ESNASINDA ORTAYA ÇIKAN HAFRİYAT ANINDA KALDIRILACAK"
"Davutoğlu, "Ne tür kampanya yürütülürse yürütülsün, eğitim ve sağlıkta aksama olmayacak. Kazılan hendeklerin, çukurların kapatılması esnasında ortaya çıkan hafriyat anında kaldırılacak. Ulaştırma Bakanlığımız, Çevre Bakanlığımız devreye girecek" dedi.

"BEŞİNCİ HUSUS İLETİŞİM"
Beşinci hususun iletişim olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, terör örgütleri, paralel yapıların Türkiye’yi suçlamak için seferberlik halinde olduğunu ifade etti. "Biz algı peşinde koşmaktansa olgu oluşturuyoruz" diyen Davutoğlu, "Bunun karşısında her bir valimizin yanına mutlaka kaymakam, gerekiyorsa merkezden bu işten anlayan bir arkadaş görevlendirecek. Herhangi bir olay olduğunda belgeleriyle birlikte bu olayın perde arkası aktarılacak, kamuoyu önce bizim tarafımızdan bilgilendirecek. Onun için her kesime ulaşacak iletişim stratejisi yürütülmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"ALTINCISI ENTEGRE BİR STRATEJİ"
Altıncı hususun ise ’entegre bir strateji’ olduğunu belirten Davutoğlu, "Zihninizde net resim olacak, operasyon esnasında dikkat edilecek ve sonrasında hayat süratle normalleştirilecek. Entegre ve stratejinin koordineli bir ekibi olarak çalışmak. Hepimiz bu millete hizmet için varız bunun için de planlama ve uygulama esnasında çatlak tek bir sesin çıkmadığı, planlanın dışında herhangi bir gelişmenin yaşanmadığı uyumlu bir ekip çalışması bekliyoruz" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, "Hepimiz bir zincirin halkalarıyız, kim bu zincirin halkalarından kopuk halkaya sebebiyet verirse hesabını verir. Onun için bu koordinasyonun alanda sürdürülmesi konusunda aşırı özen gösterilmesi rica ediyorum" dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ