USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Muharrem İnce'den, “Öğretmene linç"e Milli Eğitim Bakanı’na “Abdest, Namaz...” soruları ile destek!

İnce’nin 2005 yılında Milli Eğitim Bakanı tarafından cevaplanması isteği ile TBMM Başkanlığına sunduğu 7 maddelik soru önergesinde, bugünkü söylemlerine taban tabana zıt söylemi dikkat çekiyor.

Muharrem İnce'den, “Öğretmene linç"e Milli Eğitim Bakanı’na “Abdest, Namaz...” soruları ile destek!
13-05-2018 20:20
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi CHP grubu tarafından 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Muharrem İnce’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu bir soru önergesi ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından “Gel bakalım muharrem…” denilerek takdim edilmesinin ardından meydanlarda “Başörtüsüne destek” açıklamalarında bulunan, Cuma Namazı için destekçileri ile birlikte camiye gitmesi “olay” olan İnce’nin 2005 yılında Milli Eğitim Bakanı tarafından cevaplanması isteği ile TBMM Başkanlığına sunduğu 7 maddelik soru önergesinde, bugünkü söylemlerine taban tabana zıt söylemi dikkat çekiyor.

CUMHURİYET’İN “ÖĞRETMENE LİNÇ” KAMPANYASI İÇİN ÇALIŞAN BİR ESKİ ÖĞRETMEN...

Cumhurbaşkanlığı kampanyasında öğretmen olduğunu üzerine basarak söyleyen ve Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haberi sorularına dayanak olarak alan CHP'li aday Muharrem İnce, 2005 yılında Yalova Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrencilerini camiye götürdüğü için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Albayrak hakkında başlatılan linç kampanyasına TBMM gündemine getirerek kampanyaya aracılık etmişti.

Öğrencileri uygulamalı namaz dersine götürdüğü için öğretmen hakkında TBMM'de verdiği 9382 sayılı önergede Muharrem İnce "1. Öğretmen Emin Albayrak'ın bu dersi bu şekilde yapmasının ders müfredatı ve yasalarımız açısından bir dayanağı var mıdır? Programda yer alan "camilerimizi tanıyalım" bölümü için "camide çocuklara namaz kıldırma, abdest aldırma" etkinlik olarak yer almakta mıdır?” şeklinde sorular sıralamıştı.

Öğrencilere abdest almayı ve namaz kılmayı öğretilmesini irticai faaliyet olarak değerlendiren İnce, önergede ayrıca "Öğretmen Emin Albayrak, daha önceden irticai faaliyette bulunmaktan soruşturma geçirmiş midir?" sözleriyle de algı oluşturmaya çalışmıştı.

İnce’nin 7 sorusu şöyle sıralanıyor:

  • 1- Öğretmen Emin Albayrak'ın bu dersi bu şekilde yapmasının ders müfredatı ve yasalarımız açısından bir dayanağı var mıdır? Programda yer alan "camilerimizi tanıyalım" bölümü için "camide çocuklara namaz kıldırma, abdest aldırma" etkinlik olarak yer almakta mıdır?

  • 2- Okul dışında topluca yapılacak etkinlikler için bu öğretmene izin veren makamlar kimlerdir?

  • 3- Bu izin başka ilköğretim okullarına da verilmiş midir veya benzer etkinlikler düzenlemek için Yalova genelinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurular yapılmış mıdır?

  • 4- Bir sınıf öğretmeninin kendi sınıfının dışında bir sınıfı da bu etkinliğe katması nasıl mümkün olmuştur? Bu etkinlikte görevli öğretmen sadece Emin Albayrak mıdır?

  • 5- Öğretmen Emin Albayrak, daha önceden irticai faaliyette bulunmaktan soruşturma geçirmiş midir?

  • 6- Böyle bir bir soruşturma açılmışsa bu soruşturmadan dolayı herhangi bir ceza almış mıdır?

  • 7- Anayasamızın 24. maddesinin açık ihlali olan bu uygulamadan dolayı bu olayla ilgili Öğretmen ve bu etkinliğe izin veren başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri başta olmak üzere diğer yetkililer hakkında bir soruşturma açacak mısınız?

Cumhuriyet gazetesi, Öğretmen Emin Albayrak hakkında linç kampanyası başlatmıştı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Albayrak, 2005 yılında öğrencilere verdiği 'namaz ve abdest' konulu uygulamalı ders nedeniyle Cumhuriyet başta olmak üzere bazı yayın organlarının linç kampanyasına maruz kalmıştı. Baskılar nedeniyle Albayrak, tayinini istemek zorunda bırakılmıştı.

VELİLER GÜLLERLE KARŞILAMIŞTI...

Linç kampanyalarına karşı veliler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Albayrak'ı okul bahçesinde güllerle karşılayarak destek vermişti.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ