USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

'Mucize bitki' üreticisinin yüzünü güldürdü

Karabük'ün Safranbolu ilçesi ile özdeşleşen "safran" bitkisi, hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi dolayısıyla 10 gün erken çiçek açınca üreticilerin yüzünü güldürdü. - Anadolu Ajansı

'Mucize bitki' üreticisinin yüzünü güldürdü
19-10-2016 15:02
Google News

KARABÜK- Ersin Turan

Boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan, mor renkli ve hoş kokulu çiçekler açan, 15-30 santimetre uzunluğundaki safran, ilçedeki 49 çiftçi tarafından 53 dekarlık alana dikiliyor.

Geniş bir alanda ekilmesine rağmen hasat zamanı geldiğinde ortalama 15 kilogram civarında ürün elde edilebilen safran, bu nedenle "altın değeri"nde görülüyor. Safranın kilogramı ise o yılki rekolteye göre ortalama 20 bin liradan alıcı buluyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Çetin Ayvalık, bu yıl verimli bir senenin başında olduklarını ifade ederek, "Bunda en güzel unsur eylül ayı başlarında Safranbolu'ya yağan yağmurların olması. Bundan sonra geçen süreç içinde güneşli havanın olması, safran çiçeklerinin açılma zamanını bir hafta 10 gün öne aldı. Ekim ayının başında tek tek çiçeklenme olurdu ama bizim 1 Ekim gibi yoğun bir çiçeklenmemiz oldu." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ