USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Moskova'nın tarihi merkezindeki projeyi Türk ANT Yapı inşa edecek

Rusya'nın başkenti Moskova'nın tarihi merkezlerinden Paveletskaya Meydanı'nda yeni bir projeyi Türk ANT Yapı’nın inşa edeceği bildirildi

Moskova'nın tarihi merkezindeki projeyi Türk ANT Yapı inşa edecek
12-10-2021 03:21
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Yurt içinde ve yurtdışında birçok önemli projeye imza atan Türk ANT Yapı şirketi, Rusya'nın başkenti Moskova'nın tarihi merkezlerinden Paveletskaya Meydanı'nda yeni bir proje başlatıyor.

Rus devlet televizyonu kanalı Rossiya-1, tarihi Paveletskaya Meydanı'ndaki söz konusu proje çalışmalarını anlattı. 

Rossiya-1 televizyonu, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in de inşaat çalışmalarını yerinde incelediğini ekranlara getirdi. 

Söz konusu projede yer alan ve yeraltı alışveriş merkezi olarak planlanan Paveletskaya Plaza'nın ANT Yapı tarafından inşa edilmeye başlandığı da kaydedildi. Habere göre, ANT Yapı, projenin ana müteahhit firması olarak seçildi. 

Bu arada, projenin özelliği Paveletskaya Tren Garı, Paveletskaya metro istasyonu ve Sodovoe Koltso güzergahı üzerindeki yolcu duraklarını doğrudan birbirine bağlaması olarak da öne çıkıyor.

Bu arada, ANT Yapı şirketi tarafından ise projeyle ilgili şu bilgi de verilmekte: “190 mağazadan oluşan alışveriş çarşısının yanı sıra farklı ülke mutfaklarını içeren bir gastronomik alana da sahip olan alışveriş merkezi, kültürel bir mozaik da sunmayı hedefliyor. Ayrıca projenin zemin katında peyzaj parkı ile de farklılık yaratıyor." 

Öte yandan, projeye Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in çok önem verdiği de biliniyor. 

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın saygın iş dünyası gazetesi Vedomosti, ANT Yapı'nın "dünyanın en büyük 100 inşaat şirketi" listesinde yer aldığını vurgulayarak, "ANT Yapı iştiraki ANTTEQ de, 2013'ten bu yana, Rusya pazarında faaliyet göstermekte. Bu süre zarfında 2,3 milyon metrekareden fazla alanda proje uyguladılar. Gayrimenkul ve mevcut projelerin toplam alanı 2,1 milyon metrekare olmakta. ANTTEQ, çeşitşi derecelerdeki kolay olmayan inşaat projelerinin uygulanmasında muazzamn deneyime sahiptir" ifadelerini kullanmıştı.

Daha önce çalışmalarıyla ilgili bilgi veren ANTTEQ şirketi ortaklarından İsmet Birinci de, Rusya'da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulamış ve çalışmalarında "güven ve kalitenin" önemli olduğunu kaydetmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ