USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Moskova'daki İstoki 9. Uluslararası Festivali coşkuyla sürüyor

Antalya’da ikincisi geçtiğimiz ay düzenlenen Festival’in dokuzuncusu, bu günlerde Moskova’da gerçekleştiriliyor, Festival Başkanı Sergeyava dikGAZETE’ye konuştu

Moskova'daki İstoki 9. Uluslararası Festivali coşkuyla sürüyor
27-11-2019 05:01
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Geçtiğimiz ay Antalya’da düzenlenen Rusya merkezli İstoki 9. Uluslararası Festivali başkent Moskova'da başladığı günden bu yana coşkuyla sürüyor.

Festival kapsamında 24-29 Kasım 2019 tarihleri arasında Moskova'da yapılacak Müzik Yarışması'na Türkiye dahil yaklaşık 30 ülkeden Rus soydaşları ve ortak aile çocukları da katıldı.

Uluslararası etkinlikle ilgili dikGAZETE'ye konuşan Festival Başkanı Yekaterina Sergeyeva, bu gibi etkinlikler sayesinde ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerini daha da güçlendireceklerini vurguladı. 

Sergeyeva, "Festival, Rus kültürünün, dilinin, geleneklerinin çeşitliliğini ortaya koyuyor. Yurtdışında yaşayan Ruslar ve soydaşlarımızı birbirlerine yaklaşıyorlar. Ayrıca ülkeler arasında dostluk ve kültür köprülerini oluşturuyor" dedi.

Öte yandan Sergeyeva, aynı bağlamda Antalya'da geçtiğimiz ay da İstoki 2'nci Uluslararası Türk-Türk Dostluğu Festivali'ni gerçekleştirdiklerini de kaydederek, "Çok güzel geçti. Emeği geçen herkese çok şükranlarımızı iletiyoruz!" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ