USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Moskova'da Crocus Expo'da Uluslararası Turizm Fuarı MITT-2020 başlıyor!

Rus basınındaki haberlere göre en fazla katılımcının Türkiye’den beklendiği "Uluslararasi Turizm Fuarı MITT-2020" Moskova'da Crocus Expo'da başlıyor!

Moskova'da Crocus Expo'da Uluslararası Turizm Fuarı MITT-2020 başlıyor!
11-03-2020 08:41
Google News

MOSKOVA

17-19 Mart tarihlerinde Moskova'da Crocus Expo'da dünyanın en büyük turizm fuarı MITT-2020 başlıyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Expo’da 17-19 Mart tarihleri arasında dünyanın en büyük turizm fuarı MITT-2020 gerçekleştirilecek. 

Azerbaycan asıllı Rus iş adamı Araz Ağalarov'un başkanı olduğu Crocus Group'a ait olan Crocus Expo ile ilgili açıklamada bulunan Rus yetkililer, fuar çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. 

En fazla katılımcının Türkiye'den geleceğinin belirtildiği Rus basınındaki haberlerde, "Türk turizm sektöründen yaklaşık 700 temsilci katılacak” şeklinde bilgiler verildi.

Rus turizm ajansı RATAnews, fuara dünyanın en ünlü turizm firmalarının katılacağını duyurmuştu. 

Rus ajans, fuara özellikle Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) katılacağını duyurarak, "Bu kurum, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yakın işbirliğini sürdürmekte, ayrıca turizm sektöründeki önemli teşkilatlarından biri ve 10 binden fazla üyesi olan bir kurum" şeklinde bilgi vermişti. 

RATAnews, Türkiye, Rusya (Rusya'nın çeşitli bölgeleri), İspanya, İtalya, Yunanistan dahil fuara çok sayıda ülkenin katılacağını da duyurdu.

Daha önce RATAnews'e konuşan Uluslararası Moskova Fuarı MITT Başkanı Artyom Çernışev de, fuar hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Muhabirin, "Neden Crocus Expo?" sorusuna Çernışev, "Bu, şirketin 2017 yılında kabul ettiği stratejik bir karar olmakta. Sadece MITT'i Crocus'a değil, Moskova'da düzenleyeceğimiz diğer 19 sergiyi de aktarıyoruz" şeklinde karşılık vermişti.

Crocus Expo'nın altyapısını ve fuarla ilgili tüm özelliklerini beğendiklerini belirten Fuar Başkanı, "Burada içeri girmek açısından fazla zorluklar yok. Burada da gerekli güvenlik sistemi var, fakat diğer fuarlardaki gibi prosedür, formalite yok" şeklinde konuşmuştu. Çernışev, Crocus Expo'daki kafe, restoran ve ücretsiz araba park yerlerinin bulunduğunu da önemle anlatmıştı.

TÜRKİYE GÜNÜ DÜZENLENECEK

Fuar bağlamında Türkiye Günü düzenleyeceklerini anlatan Fuar Başkanı, "İlk gün, iç ve dış turizm konusunda Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm ile ortaklaşa büyük bir oturum düzenlenecek. İkinci gün, MITT'de Türkiye Günü yapılması planlanıyor. Türkiye turizm endüstrisinden üst düzey konuşmacılar davet edildi." diye bilgi vermişti. Bu arada Crocus Expo, Azerbaycanlı asıllı Rus iş adamı Araz Ağalarov'un başkanı olduğu Crocus Group'a ait. Ağalarov, daha önce basına yaptığı açıklamada Türkiye-Rusya ticaretinin gelişmesine katkı vermeye hazır olduklarını belirterek, Moskova'daki Crocus Expo'da, Türk girişimcilere ayrıcalıklı fuar düzenleme teklifinde bulunmuştu. Ağalarov, bir adım daha ileri giderek Türk ihracatçısına ayrıcalıklı gümrük hizmeti vermeye hazır olduklarını açıklamıştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ