USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Moskova’da Azerbaycan Müzik Dünyası bilimsel forumu düzenlendi

Moskova’da düzenlenen Azerbaycan Müzik Dünyası bilimsel forumunda başlayan çalışmalar 2 gün sürecek

Moskova’da Azerbaycan Müzik Dünyası bilimsel forumu düzenlendi
15-10-2024 18:47
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Moskova'da Azerbaycan akademik müzik dergisi “Müzik Dünyası”nın (Musiqi Dünyası) 25. yıl dönümüne ithaf edilen “Müzik Dünyası – 2024: Bilgi-İletişim-Yaratıcılık” Uluslararası Müzik Dergileri ve Yayın Evleri Bilimsel Konferansı-Forumu çalışmalarına başladı..

Konferans-forum iki gün sürecek (15 - 16 Ekim), iki günlük etkinliğin organizatörleri U. Hacıbeyli adını taşıyan Bakü Müzik Akademisi, Rusya Devlet Sanat Tarihi Enstitüsü ve P. Çaykovski adını taşıyan Moskova Devlet Konservatuarı..

Konferans-forumun açılışında konuşan Bakü Müzik Akademisi Rektörü Farhad Badalbeyli, katılımcılara derginin kuruluş tarihini anlattı. Badalbeyli Yayının ilk nüshalarının Azerbaycan tarihinin zor dönemlerinde yayımlandığını ancak müzik profili olan kişilerin de katıldığı yayın kurulunun bu yayını koruyabildiğini kaydetti. F. Badalbeyli ayrıca, iki ülkenin bilim insanları, kültür ve sanat insanları arasındaki bağların güçlendirilmesinin ve birikimlerin paylaşılmasının eğitim alanında önemli bir faktör olduğunu kaydetti.

Moskova Devlet Konservatuarı Rektörü Aleksandr Sokolov konuşmasında Bakü Müzik Akademisi ile tarihi etkileşimin önemine vurgu yaptı. Rektör, iki eğitim kurumu arasındaki bilimsel işbirliğinin de üst düzeyde olduğunu kaydetti.

Sokolov, “Müzik Dünyası dergisi, Moskova Konservatuarı kütüphanesinin en sevilen yayınlarından biridir. Dergide meslektaşlarımızın bilimsel araştırmaları ve dünya müzik dünyasında meydana gelen yenilikler yayınlanmaktadır. Bu elbette bizim için çok ilginç” dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ