USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Moskova, Büyükelçi Bilgiç'e İsviçre'de Ukrayna konulu forumun anlamsızlığını anlattı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç'e İsviçre'de Ukrayna konulu forumun anlamsızlığını anlattı

Moskova, Büyükelçi Bilgiç'e İsviçre'de Ukrayna konulu forumun anlamsızlığını anlattı
28-05-2024 15:16
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç'e İsviçre'de Ukrayna konulu forumun anlamsızlığını anlattı.

Rus devlet TASS haber ajansına göre, konuyla ilgili açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Açıklamaya göre, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç'e Ukrayna krizinin barışçıl çözümü için olası yöntemlere ilişkin Rusya'nın yaklaşımlarını anlattı ve İsviçre'de toplanan Ukrayna konulu konferansın anlamsızlığını vurguladı.

Rusya Dışişleri açıklamasında, "Ukrayna krizinin barışçıl çözümüne yönelik olası yöntemlere ilişkin Rusya'nın yaklaşımları Büyükelçi'ye anlatıldı. Özellikle, 15-16 Haziran'da İsviçre'de kabul edilemez ve ültimatom niteliğindeki "Zelensky formülü"ne dayalı sözde barış konferansı düzenlenmesinin ters etki ve yararsızlığı vurgulandı ve Ukrayna çevresindeki durumun tırmanmasında Batı'nın yıkıcı rolü vurgulandı." denildi.

Açıklamaya göre, diplomatlar "Ukrayna çevresindeki çatışma konusu hakkında görüş alışverişinde bulundular." 

Rusya Dışişleri, görüşmenin Türk tarafının inisiyatifiyle gerçekleştiğini de.vurguladı.

TASS'IN YORUMU

Bu arada, TASS haber ajansı da, "Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin meşruiyetinin sona erdiğini söylemişti. Rus liderin de belirttiği gibi, Kiev'in Batılı sponsorları Zelenskiy'nin meşruiyetini İsviçre'deki bir konferansın yardımıyla doğrulamaya çalışıyorlar, ancak bu PR hamlelerinin yasal belgeler açısından bir önemi yok.” diye yorumda da bulundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ